Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 29 Nisan 2024 Pazartesi
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler

Midyat'ta 750 Hindi Telef Oldu

MARDİN (İHA) - Mardin'in Midyat ilçesine bağlı Sarıkaya köyünde hindi besiciliği yapan bir ailenin 750 hindisi telef oldu.
 
 
 
Sarıkaya köyünde yaşanan olayda, hastalığa yakalanan 750 hindi belirlenemeyen bir nedenle belirli aralıklarla telef oldu. Diyarbakır'dan aldıkları bin adet küçük hindileri çiftlikte yetiştirmeye başlayan çiftlik sahibi kısa süre sonra aldığı bin hindiden 750'sinin ölmesiyle adeta şaşkına döndü. Bunun üzerine çiftlik sahibi, ölen hindilerden hastalığı teşhis için İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü'ne haber verdi. İlçe Tarım Müdürlüğü'ne bağlı veteriner hekimler telef olan hindilerden aldıkları
numuneleri incelemek üzere merkeze gönderdi.

Hindi besicisi Yusuf Üstün, yakınlarından aldığı 40 bin lira ile işletmeyi açtığını söyledi. Hindilerin telef olmasıyla 30 bin liralık zararlarının olduğunu belirten Üstün, devletten zararlarının karşılanması için yardım talep ettiklerini ifade etti. Üstün, "Civciv olarak aldığımız hindileri 6 aydan beri besledik. Hindiler şu an hastalığa yakalanmış ve hepsi ölmek üzere. 750 tane telef oldu. Ne bir kimseye satabiliriz ne de verebiliriz. Evimizde 6 aydan beri besliyoruz. 30 bin liraya yakın zararımız oldu. Yem alıyoruz, yemin torbasının fiyatı 62 lira, buğday alıyoruz kilosu 6 lira. Ne yapacağımızı şaşırdık. Zararımızın karşılanması için yetkililerden yardım bekliyoruz" dedi.
 
 
Yusuf Üstün'ün oğlu Mustafa Üstün de yetkililere haber verdiklerini ve 30-35 bin liraya yakın zararlarının olduğunu belirterek, "Yetkililere haber verdik gelip bakacaklar.

Hindilerin hastalığının ne olduğunu da bilmiyoruz. Veterinere gidiyoruz ilaç veriyor ama etkisi olmuyor. Veterinerin verdiği ilaçları da kullandık hiçbir etkisi olmadı. 750 hindimiz telef oldu. Hiç durduramıyoruz bu hastalığı nedeni ne onu da bilmiyoruz" diye konuştu. 

Ekleme Tarihi
11.01.2012
Ekleyen Kişi
şahin yaylacı


Link: Midyat'ta 750 Hindi Telef Oldu




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız