Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 29 Mart 2024 Cuma
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler

Tarım öğretiminin 166. yılı -OMÜ Ziraat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Kuran: -''Artan dünya nüfusu, çevreye ve toprağa verilen zarar, sanayileşme ve şehirleşme, dünyada tarımın giderek daha zor şartlarda yapılmasına neden olmaktadır'' 

SAMSUN (A.A) - Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Ziraat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mehmet Kuran, ''Artan dünya nüfusu, çevreye ve toprağa verilen zarar, sanayileşme ve şehirleşme, dünyada tarımın giderek daha zor şartlarda yapılmasına neden olmaktadır'' dedi.
 
 

     Tarım Öğretiminin 166. yılı kutlamaları, OMÜ Ziraat Fakültesi Prof. Dr. Fahrettin Tosun Salonunda gerçekleştirildi.
 
     Programda konuşan OMÜ Ziraat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Kuran, 1976 yılında kurulan fakültenin Türkiye'nin tarımsal üretimin gelişmesine önemli katkılar sağladığını söyledi.

     Fakültenin kuruluş, kalite ve kapasite bakımından Türkiye sıralamasında önemli bir başarısının bulunduğunu ifade eden Kuran, ''Fakültemizde yaklaşık bin 100 lisans, 150 yüksek lisans ve doktora düzeyinde öğrenci ile tarımsal öğretim devam etmektedir'' dedi.
 
 
 
     Kuran, ülke tarımı konusunda yaptığı değerlendirmede ise şunları kaydetti:

     ''Artan dünya nüfusu, çevreye ve toprağa verilen zarar, sanayileşme ve şehirleşme dünyada tarımın giderek daha zor şartlarda yapılmasın neden olmaktadır. Bu şartlar, tarım topraklarını sürekli tehdit eden bir durumu ortaya çıkarmıştır. Her ne kadar yasal düzenlemeler bulunsa da, bu şartlarda toplumun tüm kesimlerine düşen en önemli görev, tarım topraklarının korunmasında toplumsal bilincin diri tutulmasıdır. Ziraat camiasına düşen görev de, bu bilincin oluşmasına katkı sağlamanın yanında, bu şartlarda üretim yapmayı mümkün kılacak bilimsel ve teknolojik gelişmeleri gerçekleştirerek uygulamaya, yani çiftçinin hizmetine sunmaktır.''
 
 

     Programa, Vali Yardımcısı Mustafa Özer, Rektör Prof. Dr. Hüseyin Akan, Rektör Yardımcıları YÖK Üyesi Prof. Dr. Sait Bilgiç ve Prof. Dr. Hakan Leblebicioğlu, dekanlar, meslek yüksek okulu müdürleri, ziraat odalarının temsilcileri, il müdürleri, öğretim üyeleri ve çok sayıda öğrenci katıldı.


Ekleme Tarihi
12.01.2012
Ekleyen Kişi
şahin yaylacı


Link: Tarım öğretiminin 166. yılı




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız