Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 14 Mayıs 2024 Salı
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler

 
 
      Lades, 22 milyon dolar ihracat hedefinde
 
 
 
 
ADANA - Türkiye'nin en köklü piliç markalarından biri olarak 1985 yılından bu yana faaliyetlerini sürdüren Lades Piliç, sektörün son yıllarda yaşadığı büyüme trendine paralel olarak yeni hedeflere odaklandı. Son üç yılda her yıl düzenli olarak yüzde 30 oranında büyüme rakamını yakalayan firma, 2012 yılı için de yüzde 10 oranında büyüme ve 22 milyon dolarlık ihracat hedefliyor.
 
Tavuk etinden elde edilen tüm çiğ ürünlerin bulunduğu ürün gamıyla hizmet sunduklarını ifade eden Lades Piliç Genel Müdürü Bayram Ali Barbaros, pişmiş ürünler ve şarküteri ürünlerini de yakın gelecekte yelpazelerine ekleyeceklerini bildirdi. Barbaros, "30 bin metrekare anaç işletmeleri, 2 bin 500 metrekare kuluçka işletmesi, aylık 12 bin ton yem üretme kapasitesine sahip yem fabrikası, 250 bin metrekare anlaşmalı üretim kümesleri ve 5 bin metrekare kesimhanemizle tam entegre çalışıyoruz.
 
Tesislerimizde günlük 110 ton üretim yapıyoruz ancak bu miktarı 150 tona çıkarabilme kabiliyetine sahibiz. Yıllık 30 bin ton civarında tavuk eti üretiyoruz. Eğer içerisinde bulunduğumuz global ekonomik koşullar da uygun olursa, 2012 yılı için hedef kapasitemizi revize etmeyi hedefliyoruz" diye konuştu.
 
Üretimin büyük kısmını ihracata ayırmaları nedeniyle Türkiye genelinde tüm noktalarda bulunmadıklarını kaydeden Barbaros, "Yurtiçi pazarda ağırlıklı olarak Adana, Mersin, İstanbul, Ankara, İzmir, Niğde, Kırşehir, Konya, Kayseri, Çorum, Erzurum, Yozgat, Tokat, İzmir, Hatay, Batman, Şanlıurfa, Diyarbakır, Mardin, Antalya'da ürünlerimizi halkımızla buluşturuyoruz. Üretimimizin büyük çoğunluğunu ihraç ettiğimiz için tüm şehirlerde yer alamıyoruz. Ancak, üretim kapasitemizi arttırdığımız andan itibaren tüm Türkiye’de etkinliğimizi artıracağız" şeklinde konuştu.
 
Yurtdışında da önemli pazar beklentileri bulunduğunu dile getiren Barbaros, Türkiye'nin tavuk eti üreticiliğinde atılan doğru adımlar ve yatırımlar sonucunda önemli bir ivme kazandığını vurgulayarak, "Halihazırda üretimimizin yüzde 60'ını Irak ve Libya başta olmak üzere çeşitli ülkelere ihraç ediyoruz ancak pazar paylarımızda hedeflediğimiz büyümeler için belirli adımların atılması lazım.
 
Çok ciddi ihracat hacimleri olmasına rağmen özellikle Rusya, Suudi Arabistan ve Mısır'da birtakım sorunlar yaşıyoruz. 2006 yılında ortaya çıkan kuş gribi haberleri üzerine Suudi Arabistan yönetimi ülkemizden tavuk eti alımını durdurdu.
 
Artık ülkemizde böyle bir sorun olmamasına rağmen ihracatı henüz başlatabilmiş değiliz. Suudi Arabistan gibi tavuk eti ihracat hacmi çok yüksek olan bir ülke ile yeniden ticarete başlamamız bizim için son derece önemli. Gerekli yasal düzenlemelerin ardından, yıllık 500 bin ton tavuk eti ithal eden Suudi Arabistan'a yaklaşık 150 bin ton tavuk eti ihraç edebiliriz. Mısır, Avrupa’dan aldığı ürünlere yüzde 5 vergi uygularken bu oran bizim için yüzde 30'lara ulaşıyor. Mısır ile de bu konuda mutabakat sağlanmak üzere.Bu sorunlar ortadan kalktığı takdirde Türkiye, çok büyük bir pazara rakipleri ile eşit koşullarda girebilir" açıklamasında bulundu.
 
2015'te yeni kesimhane kurma hedefinde.
 
Üretim prosesi hakkında bilgi veren Bayram Ali Barbaros, Lades Piliç tesislerinde son teknoloji makinelerle üretim yapıldığını aktardı. Tavuklarının sürekli veteriner hekim gözetiminde olduğu ve son aşamada İslami usullere uygun olarak kesilip el değmeden paketlendiğini ileten Barbaros, "Mevcut tesisimizde saatte 8 bin adet kesim kapasitemiz var. Eğer şartlar elverirse, 2015 yılında yeni kesimhane kurmayı ve kapasitemizi artırmayı planlıyoruz. Hedeflediğimiz kapasite artışımızın önemli bir kısmını dış pazar için kullanacağız" dedi.
 
Lades Piliç olarak son üç yılda her yıl düzenli olarak yüzde 30 oranında büyüme rakamını yakaladıklarını söyleyen Genel Müdür Barbaros, bu yıl için yüzde 10 oranında büyüme hedeflediklerini aktardı. Gerek Ortadoğu gerekse Avrupa'da yaşanan krizlerin bazı çekinceleri de beraberinde getirdiğini ve bu nedenle böyle bir hedef belirlediklerini belirten Barbaros, "Bu süreci geçtiğimiz dönemlerde yaptığımız yatırımların geri dönüşünü almak adına değerlendireceğiz.
 
Bununla birlikte dış piyasaların nasıl bir noktaya geleceğini takip etmek adına da böyle bir karar aldık. Türkiye tavuk eti ihracatında 2011 yılının ilk 10 ayında 351 milyon dolarlık bir hacme kavuştu ve bu ihracatın 9.5 milyon dolarlık kısmının Lades Piliç tarafından gerçekleştirilmesi bizim için ayrı bir gurur kaynağı oldu. 2012 yılı ihracat hedefimiz ise 22 milyon dolar. Pozisyonumuzu doğru aldığımız takdirde gelecek yıllarda çok daha büyük ihracat rakamlarının altına imza atabileceğimize inanıyoruz" dedi.
"Taviz veremeyeceğimiz en önemli nokta kalite"
 
"Eğer insanların sağlığıyla bu kadar iç içe bir sektörde hizmet veriyor ve Lades Piliç gibi marka değeri anlamında çok şey ifade eden bir şirketseniz, taviz veremeyeceğiniz en önemli nokta kalitenizdir" diyen Bayram Ali Barbaros her zaman en sağlıklı, en temiz, en iyi üretimi en iyi teknolojiyle yakalamanın peşinde koştuklarını ifade etti.
 
Kendi çalışanları ve devletin resmi denetçileri tarafından, gerekli şartların sağlanıp sağlanmadığına ilişkin büyük bir titizlikle kontrol edildiklerini söyleyen Barbaros, mal temin ettikleri bazı kurumlarca da belirli aralıklarda tesislerinde incelemeler yapıldığını dile getirdi. Barbaros, "Lades Piliç olarak, ürünümüzü kullanan her müşterimizi tesislerimize ziyarete bekliyoruz. Sofralarındaki tavuğun nasıl aşamalardan geçerek kendilerine ulaştığına bizzat şahit olmalarını arzu ediyoruz" diye konuştu.
 
 
 
 
 

Ekleme Tarihi
17.01.2012
Ekleyen Kişi
gidatarim2


Link: Lades, 22 milyon dolar ihracat hedefinde




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız