Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 03 Mayıs 2024 Cuma
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
Kahta Ziraat Odası Başkanı Rüştü Turanlı 

TURANLI'DAN ÇİFTÇİLERE TARIM SİGORTASI UYARISI

ADIYAMAN (İHA) - Kahta Ziraat Odası Başkanı Rüştü Turanlı, çiftçileri sigorta konusunda uyardı.


Geçen yıllarda yağış ve kuraklıklardan dolayı çiftçilerin birçoğunun mağdur olduğunu söyleyen Kahta Ziraat Odası Başkanı Rüştü Turanlı, "Özellikle dünyadaki küresel ısınma ve iklimsel değişikliklerinden dolayı bitki yetişme ve olgunlaşma dönemlerinin daha erken dönemlerde meydana geldiği göz önüne alınarak, üreticilerin en kısa sürede, zaman kaybetmeden, TARSİM (Tarım Sigortaları Havuzu) ile ürünlerini sigortalatmaları gerekiyor" dedi.

Turanlı "Bir çok çiftçimizin ürünlerini sigortalatmadığı, iklimsel değişikliklerden veya olumsuz iklim koşullardan dolayı üretici mağduriyetlerinin üzüntü verici boyutlara ulaştığını, özellikle geçen yıl, Kahta ve civar köylerde yetiştirilen tüm ürünlerde dolu zararının çiftçileri zor durumda bıraktığını biliyoruz. Bu nedenlerle ilgili kurum ve kuruluşlara başvurulması gerekmektedir" dedi. Tarım sigortası yaptıracak çiftçilerin, öncelikli olarak il veya ilçelerde bulunan Gıda, Tarım ve Hayvancılık
Müdürlükleri'ne başvurarak, çiftçi kayıt sistemine kayıt yaptırmaları veya kayıtlarını güncelleme işlemlerini tamamlaması gerektiğini belirtti. Daha sonra yetkili sigorta acentelerine giderek ürün poliçelerini yapabileceklerini açıklayan Turanlı, gerektiğinde bu konuda, yardım için çiftçilerin yanında olacaklarını, konuyla ilgili daha geniş bilginin www.tarsim.org.tr adresinden takip edilebileceğini söyledi.

Devlet destekli tarım sigortalarında poliçe toplam primini oluşturan dolu paket priminin yarısı, don riski priminin üçte ikisinin devlet tarafından karşılandığını söyleyen Turanlı, "Bunun yanı sıra tarım sigortalarında ilk defa sigorta yaptıran üreticiler için tarife primleri üzerinden yüzde 5 başlangıç indirimi, aynı parselde veya işletmede hasarsız geçen bir dönemi takip eden yeni üretim döneminde sigorta yaptırılması durumunda yüzde 10 indirim, poliçe prim tutarının tamamının peşin ödenmesi durumunda
ise yüzde 5 peşin ödeme indirimi uygulanacaktır. Tüm çiftçilere sorunsuz bir yetiştirme sezonu geçirmeleri dileğinde bulunuyorum" şeklinde konuştu. 

Ekleme Tarihi
20.01.2012
Ekleyen Kişi
şahin yaylacı


Link: Turanlı'dan Çiftçilere Tarım Sigortası Uyarısı




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız