Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 15 Mayıs 2024 Çarşamba
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
	Sütlüoğlu: ÇAYKUR, örnek bir işletme olarak yoluna devam etmeli 

Sütlüoğlu: ÇAYKUR, örnek bir işletme olarak yoluna devam etmeli
 
RİZE - ÇAYKUR Genel Müdürü İmdat Sütlüoğlu, örnek bir işletme olarak yollarına devam etmeleri gerektiğini, kurumun bir sosyal sorumluluk projesi olduğunu belirtti.

Rize'de ÇAYKUR Genel Müdürlüğü toplantı salonunda, bu yıl yapılması planlanan çalışmaların değerlendirilmesi amacıyla düzenlenen toplantıya Genel Müdür Sütlüoğlu'nun yanı sıra genel müdür yardımcıları Süleyman Pınarbaşı, Yunus Kaldırım, Turgay Turna, daire başkanları ile fabrika müdürleri, müdür yardımcıları ve şube müdürleri katıldı. Genel Müdür Sütlüoğlu, burada yaptığı konuşmada, geçen sezonda gösterdikleri gayretleri için çalışmalara teşekkür ederek, "Ancak eksiklilerimizi, yanlışlıklarımızı da görmemiz, değerlendirmemiz gerekiyor. Böylece hatalarımızı bir daha yapmayalım, eksiklerimizi tamamlayalım." dedi.
 

Konuşmasında, en üst düzeyde modern işletmecilik gereklerinin tamamını yerine getirip örnek bir işletme olarak yollarına devam etmeleri gerektiğini vurgulayan Sütlüoğlu, şunları söyledi: "Yeni yatırımlarımız var. Yaklaşık 700 ton civarında bir ilave kapasite oluşturuyoruz. Hedefimiz aktarma yapan fabrikaların aktarma vermesini önlemek, çayı diğer bölgelere aktarmadan işlemek. Bu, kaliteyi olumsuz etkilediği gibi ciddi bir maliyet unsuru da oluyor. Fabrikalar arasında bir çekişmeye yol açıyor, fabrikaların düzenini bozuyor. Bu olumsuzlukları ortadan kaldırmak için özellikle aktarma veren bölgelerin kapasitelerini artırmaya çalışıyoruz."

Gelecek periyotta her fabrikanın kendi bölgesinin çayını işleyeceğini, diğer bölgelere çok önemli durumlar dışında çay aktarılmayacağını kaydeden Sütlüoğlu, şöyle konuştu: "Bu şekilde hem kaliteyi daha iyi bir hale getirmiş, hem de maliyetleri düşürmüş olacağız. Fabrikaların düzenini de bozmamış olacağız. Ayrıca yeşil çay fabrikaları kurmayı da planlıyoruz. Çünkü yeşil çay üretimimiz, talep oranında artıyor. İnşallah bunları da önümüzdeki süreçte hayata geçireceğiz. Bunun dışında üniversiteye devrettiğimiz için paketleme fabrikamızın İyidere'ye taşınması söz konusu. İnşallah önümüzdeki sezonda İyidere'de çok modern bir paketleme fabrikası kuracağız. Son teknoloji ile ve dünyanın bu en büyük paketleme fabrikası olacak."

ÇAYKUR Genel Müdürü İmdat Sütlüoğlu, ÇAYKUR'un bir sosyal sorumluluk projesi olduğunu, bir milyon üreticiyle 13 bin çalışanı ve 75 milyon tüketicisi ile çok kapsamlı, çok geniş anlamda çalışan farklı bir kuruluş olduğunu dile getirdi. Sütlüoğlu, bu konuda da şunları söyledi: "Genel müdürlüğümüzün taşrada olması, bu kurumun küçümsenmesini gerektirmiyor. Aslında bu kurumu daha da büyütür. Taşrada üreticinin yanında böylesine örnek bir çalışma yapmak, gerçekten takdire şayan bir şeydir. Biz bunu yapıyoruz. Üreticiyi istismar etmiyoruz, koruyoruz. Çalışanı da istismar etmiyoruz. İstismar edenlere karşı elimizden geldiği kadar koruyoruz. Üreticinin her türlü çalışmasında her zaman ona destek oluyoruz."

Bundan sonraki önemli projelerinden birisinin de organik çaya geçmek olduğunu anlatan Sütlüoğlu, organik çay uygulamasında da yine müstahsilin yanında yer almaya devam edeceklerini kaydetti.(CİHAN)

Ekleme Tarihi
20.01.2012
Ekleyen Kişi
gidatarim2


Link: Sütlüoğlu: ÇAYKUR, örnek bir işletme olarak yoluna devam etmeli




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız