Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 20 Mayıs 2024 Pazartesi
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
 

''Sütte kanser tehlikesi'' iddiaları -TÜSEDAD Başkanı Adnan Yıldız: -''Sütü işleyen sanayiciler, her gün süt soğutma tanklarından sütü almadan önce mutlaka antibiyotik testi uygular ve ondan sonra teslim alır veya reddeder. -''Kamuoyuna önerimiz, mutlaka ambalajlı ve markalı süt ve süt ürünlerinin tercih edilmesidir''

İSTANBUL (A.A) - Tüm Süt Et ve Damızlık Sığır Yetiştiricileri Derneği (TÜSEDAD) Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Yıldız, sütü işleyen sanayicilerin, her gün süt soğutma tanklarından sütü almadan önce mutlaka antibiyotik testi uyguladığını ve buna göre teslim aldığını veya reddettiğini belirterek, ''Kamuoyuna önerimiz, mutlaka ambalajlı ve markalı süt ve süt ürünlerinin tercih edilmesidir'' dedi.

     Yıldız, son günlerde süt konusundaki tartışmalara ilişkin yaptığı yazılı açıklamada, tüketicilerin ambalajlı ve markalı sütleri, endişe duymadan tüketebileceğini iddia etti.

     Hasta hayvanların tedavisinde, insanda olduğu gibi antibiyotiğin kullanıldığını ve tedavi uygulanan hayvanların sütünün 7 gün boyunca imha edildiğini anlatan Yıldız, şu değerlendirmelerde bulundu:

     ''Sütü işleyen sanayiciler, her gün süt soğutma tanklarından sütü almadan önce mutlaka antibiyotik testi uygular ve ondan sonra teslim alır veya reddeder. Ülkemizde, yılda 13 milyon ton süt üretilir ve bunun 6,5 milyon tonu, yukarıda bahsettiğimiz süt sanayicisi tarafından işlenir. Bu sütlerde antibiyotik kalıntı sorunu yok. Antibiyotik kalıntı riski kanımızca 'merdiven altı' tabir ettiğimiz, nerede üretildiği belli olmayan kayıt dışı süt ve süt ürünleri ile sokak sütlerinde olabilir.''

     Yıldız, sütte Aflatoksin M1 olduğu iddiasını değerlendirirken, bunun, bilinçli üreticinin tercih etmeyeceği bir durum olduğunu ifade ederek, Aflatoksin M1'in hayvana küflü yem yedirilmesi ile ortaya çıktığını, küflü yem yiyen inekte yavru atma tehlikesinin yüksek ve bunun üretici için ciddi kayıp olduğunu belirtti.

     Kadınların alışkanlığı ve tercihi olan taze günlük sütün, hastalıklardan ari işletmelerden sağlanabileceğini savunan Yıldız, ''Soğuk zincir kırılmadan süt üreticiden tüketiciye ulaştırılmalıdır. Bakanlığımızın, bu konudaki çalışmalarını destekliyoruz. Bizim kamuoyuna önerimiz, 'sokak sütü' tabir edilen, kapımıza getirilen nasıl üretildiği ve nasıl taşındığı belli olmayan kayıt dışı üretimlerden uzak durulması ve mutlaka ambalajlı ve markalı süt ve süt ürünlerinin tercih edilmesidir'' dedi.


Ekleme Tarihi
20.01.2012
Ekleyen Kişi
gidatarim2


Link: ''Sütte kanser tehlikesi'' iddiaları




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız