Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 01 Haziran 2024 Cumartesi
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
 

Antalya Expo'nun tanıtımı için Tayland'da Türk Bahçesi kuruldu

İSTANBUL (A.A) - 2016 Antalya Expo'nun tanıtımı için Tayland'da Türkiye Bahçesi kuruldu.

     Süs Bitkileri ve Mamulleri İhracatçıları Birliğinden yapılan açıklamaya göre, Tayland'ın Chiang Mai şehrinde başlayan ve 32 ülkenin katılımıyla 3 ay sürecek olan 2011 Royal Flora Ratchaphruek Expo'su ilk ayında 1 milyon kişi tarafından ziyaret edildi.

     Expo'da Başbakanlık Tanıtma Fonu'nun da destekleriyle Süs Bitkileri ve Mamulleri İhracatçıları Birliği, kurduğu 2 bin metrekarelik Türkiye Bahçesi ve düzenlediği Türk geceleriyle hem Türkiye'nin, hem de Expo 2016 Antalya'nın tanıtımını yapıyor.

     Türkiye Bahçesi'nde düzenlenen Türk gecelerine, Ekonomi Bakanlığı, Dışişleri Bakanlığı, Tarım Gıda ve Hayvancılık Bakanlığı, Kültür ve Turizm Bakanlığı ve Türkiye İhracatçılar Meclisi temsilcilerinin yanı sıra, 2016 Antalya Expo'yu kucaklayan ekip de katıldı.

     Kurulan stantlarda ebru boyama, cam şekillendirme, iğne oyası gibi yöresel sanatlar sergilenirken, belirli saatlerde düzenlenen yöresel danslar ve şarkılar ise büyük ilgiyle izleniyor.

     Tayland-da gerçekleştirilen organizasyonu değerlendiren Süs Bitkileri ve Mamulleri İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Osman Bağdatlıoğlu, bu tarz organizasyonların kendileri için ısınma turları olduğunu belirterek, edindikleri tecrübe ve yaptıkları gözlemler sayesinde, nisan ayında Hollanda'da düzenlenecek Venlo Expo'ya daha iyi hazırlanacaklarını vurguladı.

     Türkiye'de düzenlenecek en büyük organizasyon olan Expo 2016 için çok çalıştıklarını belirten Bağdatlıoğlu, ''Tanıtımımızı broşür göndererek değil birebir konuşarak, anlatarak, göstererek yapacağız'' görüşlerini iletti.

     Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Başkan Vekili Mustafa Çıkrıkçıoğlu da, global dünyada yer almak için sadece ihracatın yeterli olmadığını, sosyal ve kültürel etkileşimlerin ekonomik bağlantıları da beraberinde getireceğini kaydetti.

     Geçen Aralık ayında Paris'te düzenlenen törende Uluslararası Sergiler Bürosu, Antalya'nın 2016 yılındaki Botanik Expo'sunun bayrağını Türkiye'ye vermişti.

Ekleme Tarihi
23.01.2012
Ekleyen Kişi
gidatarim2


Link: Antalya Expo'nun tanıtımı için Tayland'da Türk Bahçesi kuruldu




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız