Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 20 Nisan 2024 Cumartesi
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
28 Milyon Fidan Toprakla Buluştu 

28 Milyon Fidan Toprakla Buluştu

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, İzmir'de yaptığı bölgesel basın toplantısında Muğla'ya 9 yılda yapılan yatırımlar hakkında geniş bilgi verdi.


Bakan Eroğlu, 9 yılda Muğla'ya 930 milyon TL yatırım yapıldığını belirtirken, 723 bin 300 dekar alana toplam 28 milyon 673 bin adet fidan dikiminin gerçekleştiğini açıkladı.

Muğla'da, 142 bin dekar münbit araziyi sulayacak, ülkemizin en büyük 6. barajı olan Dalaman Akköprü Barajı'nın hizmete açıldığını ifade eden Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu, barajın hidroelektrik santralinin de tamamlanmasıyla yılda 343 milyon kilovat saat enerji üretileceğini söyledi. Ayrıca temelden yüksekliği 162,5 metre olan dev barajın rezervuarında tutulacak 34,71 milyon metreküp taşkın hacmi ile Dalaman Ovası, Köyceğiz ve Ortaca ilçe merkezleri ve köyleri ile turistik tesisler taşkın zararından korunacak.

TAŞKINLARDAN KORUDU

Tamamlanan diğer taşkın tesisleri hakkında da bilgi veren Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu, tamamlanan 12 adet taşkın koruma tesisi ile 8 adet yerleşim yeri ve 4 bin 410 dekar tarım arazisinin taşkından korunduğunu vurguladı.

BEREKETLİ ZİRAİ TOPRAKLARI SUYA KAVUŞTURDUK

Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu, 2003-2011 yılları arasında Bayır Barajı ve Akgedik Barajı ile Eşen Sulaması'nın tamamlandığını belirterek, "Muğla ilinde 45 bin 880 dekar tarım arazisini suya kavuşturduk" dedi. Suya hasret topraklara su getirecek Derince Barajı, Bayır Sulaması, Akgedik Barajı ve Dalaman Ovası Sulaması projeleri için çalışmalara devam edildiğini söyleyen Prof. Dr. Veysel Eroğlu, GÖL-SU projesi kapsamında çalışmaları devam eden 8 adet gölet ile 13 bin 470 dekar arazinin daha suya kavuşturulacağını söyledi.

BODRUM'UN İÇMESUYU PROBLEMİNİ ÇÖZDÜK

Yıllardır tamamlanamayan Bodrum Yarımadası İçmesuyu Temini Projesi'nin hızla tamamlandığını hatırlatan Prof. Dr. Veysel Eroğlu, böylece çok önemli bir turizm bölgesi olan Bodrum'un en büyük problemlerinden birinin çözüldüğünü ifade etti. Yörenin 2040 yılına kadarki içmesuyu ihtiyacını karşılayacak tesislerden sonra suyun şehir şebekesine otomatik olarak dağıtılmasını sağlayacak SCADA sistemi içinse çalışmalar devam ediyor.

MUĞLA ARTIK DAHA YEŞİL

Vatandaşların rahat nefes alabilmeleri için 9 yılda 9 adet Tabiat Parkı ilan edildiğini ifade eden Prof. Dr. Veysel Eroğlu, ilde ayrıca 1 adet kent ormanı ile 63 adet mesire yerinin tesis edildiğini ve Muğla ormanlarının tamamının arılara bal ormanı olarak tahsis edildiğini söyledi. Gökkuşağının her renginin inanılmaz bir ahenkle buluştuğu Muğla'yı daha yeşil hale getirmek için yapılan ağaçlandırma çalışmaları hakkında da bilgi veren Prof. Dr. Eroğlu, 9 yılda 723 bin 300 dekar alanda ağaçlandırma çalışması yapılarak 28 milyon 673 bin adet fidan dikildiğini ifade etti.

ORMAN KÖYLÜSÜNE DESTEK

Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu, Muğla ilinde 2003-2011 yılları arasında orman köylülerine süt sığırcılığı, süt koyunculuğu ve güneş enerjisi sistemi konularında 5 milyon 988 bin TL, orman köylüleri ve kooperatiflerine de 239 milyon 818 bin TL tutarında da kredi desteği verildiğinin altını çizdi.

MUĞLA'YA 10 ADET OMGİ KURULUYOR

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün yatırımları hakkında da bilgi veren Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Eroğlu, yapılan yatırımlar neticesinde tahminlerde tutarlılık oranının yüzde v90'Lara çıktığını anlatarak ilde toplam 9 adet Otomatik Meteoroloji Gözlem İstasyonu (OMGİ) kurulduğunu ve bu yıl içerisinde Muğla'ya 10 adet OMGİ daha kurulması planlandığını açıkladı. - Muğla (İHA)

Ekleme Tarihi
23.01.2012
Ekleyen Kişi
şahin yaylacı


Link: 28 Milyon Fidan Toprakla Buluştu




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız