Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 15 Mayıs 2024 Çarşamba
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
Antalyalılar Vakıf Zeytinliği’ne ortak olabilecek 

Antalyalılar Vakıf Zeytinliği’ne ortak olabilecek
 
ANTALYA - Antalya Ticaret Borsası (ATB) Başkanı Ali Çandır, Vakıflar Bölge Müdürlüğü’nden 20 yıllığına kiraladıkları ve Avrupa’nın en büyük botanik parkını kurmayı planladıkları Vakıf Zeytinliği’ni işletecek Antalya Zeytinpark Tarım Ürünleri Sanayi Ticaret AŞ’ye Antalyalıları da ortak etmek istediklerini söyledi.

ATB Başkanı Ali Çandır, Bakanlar Kurulu’nun Vakıf Zeytinliği’ni işletecek ve 11 ortaktan oluşan Antalya Zeytinpark Tarım Ürünleri Sanayi Ticaret AŞ’yi onaylamasının ardından ATB Yönetim Kurulu üyeleriyle birlikte basın toplantısı düzenledi.

17 Ocak tarihli Bakanlar Kurulu kararıyla şirket hissedarlarının belirlendiğini belirten Ali Çandır, noterde sözleşme imzalanmasının ve şirket kuruluşunun Ticaret Sicil Gazetesi’nde ilan olunmasının ardından projelendirme safhasına geçileceğini duyurdu.

Kurulacak şirkette yüzde 21,5 hissenin ATB’ye ait olacağını anlatan Çandır, bu miktarı orta vadede yüzde 10’a çekmeyi planladıklarını ifade etti.

Çandır, Antalya Büyükşehir Belediyesi, Kepez Belediyesi, Muratpaşa Belediyesi, Konyaaltı Belediyesi, Antalya İl Özel İdare, Antalya Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) ile Antalya Sanayici ve İşadamları Derneği (ANSİAD)’nin yüzde 10, Antalya Tanıtımı Vakfı (ATAV)’nın yüzde 4, Antalya Güçbirliği Holding’in yüzde 2,5, Döşemealtı Belediyesi’nin ise yüzde 2 hisseye sahip olacağını bildirdi.

A ve B tipi hisse senetleri hazırlanacağını ve her ortağın 3’te bir A tipi hisse senedi bulunacağını anlatan Çandır, “B tipi hisseleri şu nedenle oluşturduk. Burayı biz ufkumuzda büyüteceğimizi düşündüğümüz için Antalya’nın da ortak olabileceği, yani yüzde 51’inin kamuda kalacağı, yüzde 49’unun da halkın ortak olacağı bir yapıya doğru götürmeyi düşünüyoruz.” dedi.

Vakıf Zeytinliği’ni Antalya ile birlikle projelendirmek istediklerini, bunun için proje ekibi kuracaklarını, oluşturacakları web sitesi ile Antalya’da yaşayanların görüşlerini alacaklarını anlatan Çandır, “Avrupa’nın en büyük botanik ve en işlevsel yeşil alanını oluşturacağız diye düşünüyorum.” değerlendirmesinde bulundu.

Birçok proje fikrine sahip olduklarını ancak bunların ortaklarla ve Antalyalılarla paylaşarak hayata geçirilmesinden yana olduklarını belirten Çandır, şunları söyledi: “Orada bir zeytinyağı atölyesi kurmayı düşünüyoruz. Oraya ait markalı ürünler yapmayı düşünüyoruz. Kentte yaşayanların ve kente gelen misafirlerin iyi zaman geçireceği, ayrılırken oraya ait ürünleri yanlarında götürebileceği bir alan düşünüyoruz.”

ATB, Vakıflar Bölge Müdürlüğü’nün Ekim 2009’da düzenlediği ihalede zeytinliği işletme hakkını kazanmıştı. 2 bin 800 dönüm büyüklüğündeki alan için 43 bin 500 TL bedel ödeyen ATB alanı, 20 yıl boyunca kiralama hakkı kazanmıştı. Ali Çandır, Vakıf Zeytinliği için bugüne kadar 1 milyon 320 bin TL harcama yaptıkları bilgisini de gazetecilerle paylaştı.(CİHAN)

Ekleme Tarihi
25.01.2012
Ekleyen Kişi
gidatarim2


Link: Antalyalılar Vakıf Zeytinliği’ne ortak olabilecek




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız