Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 14 Mayıs 2024 Salı
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler

Atina'da parlamento önünde patates ve soğan dağıtıldı

Yunanistan’ın Thiva bölgesi çiftçileri, ürünlerinin halk sağlığını tehdit ettiğine ilişkin haberleri protesto etmek için Atina merkezinde 20 ton sebzeyi bedava dağıttı. Parlamentonun bulunduğu Sintagma Meydanı’na akın eden emekli, yoksul, yaşlı ve ihtiyaç sahibi vatandaşlar bedava ürünlerden alabilmek için uzun kuyruklar oluşturdu.
 
 

Atina’ya 90 kilometre uzaklıktaki Thiva bölgesi çiftçileri, ürünlerinde zararlı ağır metaller ve daha başka maddeler bulunduğuna ilişkin karalama kampanyasına ses getiren bir eylemle cevap verdi. Sabahın erken saatlerinde parlamento binasının bulunduğu Sintagma Meydanı’na 20 ton patates, soğan, lahana, ıspanak ve havucu yığan çiftçilerin ürünleri adeta kapışıldı. Zaman zaman küçük çaplı gerginliğin yaşandığı meydanda yüzlerce kişi bedava dağıtılan sebze çeşitlerinden alabilmek için sıraya girdi.

Sintagma Meydanı’nda ilk defa halk pazarını andıran görüntüler yaşanırken, vatandaş, ekonomik krizin etkilerini iyice gösterdiği bir dönemde bedava dağıtılan ürünleri evine götürmenin sevincini yaşadı. Thivalı çiftçiler, Atina Belediyesi bünyesinde faaliyet gösteren Yoksullar Merkezi, hastane ve Başpiskoposluğa da taze meyve ve sebze gönderdi.

Ürünlerinin sağlıklı olduğunu ispat etmek ve reklamını yapmak için böyle bir yola başvurduklarını belirten üreticiler, ürünlerine yönelik bir karalama kampanyası yürütüldüğünü ifade etti.

Asopu ırmağındaki fabrika atıkları sebebiyle sebzelerde ağır metallerin bulunduğu iddiasını reddeden çiftçiler, kimyasal analizlerin tam tersini gösterdiğini vurguladı. Asopu ırmağından Atina’ya 50 yıl boyunca içme suyu gittiğini de hatırlatan üreticiler, ürünlerinin yurtdışına ihraç edildiğine dikkat çekti

Thiva Çiftçi Birlikleri Başkanı Konstantinos Delavekuras, “Bize tehlikeli bir oyun oynanıyor. Ekonomik çıkarları olanlar bizim ürünlerimize iftira atıyor. Biz de ürünlerimizde hiçbir sorun olmadığını göstermek için Sintagma’da bedava dağıtım yapıyoruz. Biz ve çocuklarımız bu ürünlerle büyüdük. Yunan toprağından yetişen en kaliteli sebzeler bunlar. Yurtdışına gönderiyoruz. Devlet birimleri tarafından çok sıkı kontrollere tabi tutuluyoruz. Tarım Bakanlığı’nın ürünlerimize yönelik kararı da ortada.” dedi.

Dağıtılan sebzelerden almak için sırada bekleyen emekli vatandaş ise “Emekliyim. Zor geçiniyoruz. Thivalı üreticilere bu yardımları için teşekkür ederim. Maalesef üreticiler her zaman mağdur ediliyor. Politikacıların hepsi gülünç insanlar. İstifa edip gitsinler.” ifadelerini kullandı. (CİHAN)

Ekleme Tarihi
26.01.2012
Ekleyen Kişi
şahin yaylacı


Link: Atina'da parlamento önünde patates ve soğan dağıtıldı




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız