Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 13 Mayıs 2024 Pazartesi
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
Köyceğiz 

Köyceğiz'i Yine Yağmur Vurdu

Muğla'nın Köyceğiz İlçesi'ne bağlı Hamitköy'de tarım arazileri, yaklaşık 20 saat süren yağmur nedeniyle yine sular altında kaldı. 7 Ocak'ta Köyceğiz Gölü'nün su seviyesinin yükselmesi nedeniyle zarara uğrayan narenciye üreticileri, son yağışlarla kalan ürünleri de kaybetti.


Muğla ve çevresinde üç günden bu yana etkili olan yağmur, Köyceğiz'e bağlı Hamitköy'ü vurdu. Son 24 saat içinde bölgede metrekareye 104 kg. yağış düştü. 7 Ocak'taki aşırı yağışın izlerini henüz üzerinden atamayan Hamitköylüler ikinci kez korku yaşadı. Dün sabah başlayıp yaklaşık 20 saat aralıksız Yağan yağmur nedeniyle köyün 3 bin dekarlık portakal bahçeleri yeniden sular altında kaldı. Önceki yağmurda oluşan 1 milyon liralık zararın, şimdi daha da arttığı belirtildi.

'AFET BÖLGESİ İLAN EDİLSİN'

Hamitköy Muhtarı Hasan Sert, köyün afet bölgesi ilan edilmesini isteyerek şunları söyledi:

"Köy yeniden sular altında. Portakalların ele alınacak hali kalmadı. Kalanlar da gitti. Doğal afet yardımından yararlanmak için köyümüzün afet bölgesi ilan edilmesini istiyoruz. Şu anda 3 bin dekar arazi sular altında. Su aynı yerleri tekrar bastı. Zirai kredi kullanmıştık. Zararımız çok büyük. Bunu ödeyecek durumumuz yok. Bunların ertelenmesini istiyoruz."

'DİREK DEVRİLDİ, TELEFONLAR ÇALIŞMIYOR'

Köyceğiz Gölü'nün Kargıcak, Namnam ve Yuvarlakçay'dan gelen sular nedeniyle yükseldiğini kaydeden muhtar Sert şöyle devam etti:

"Portakal bahçeleri Köyceğiz Gölü'ne sınır. O yüzden ilk olarak bahçeler su altında kalıyor. Şu an bahçelerin arkasında bulunan evlerde tehlikeli bir durum yok. Sadece bir vatandaşın tedbir olarak boşalttığı ahırı sular altında kaldı. Köyceğiz çıkışındaki Kargıcık deresi yanındaki direk devrildiği için de telefonlar çalışmıyor."

Bu arada Köyceğiz ilçe merkezinde de göl sularının yeniden yükselmeye başladığı dikkat çekti. 7 Ocak'taki yağışlarda Venedik'e dönen, otellerin ve restoranların bulunduğu Kordonboyu'nda su seviyesi yola kadar yükseldi. Yaz mevsiminde tur teknelerinin yolcu aldığı Kordonboyu'nda gölün 1.5 metre kadar yükselmesi ilginç görüntüler oluşturdu. - Muğla / Köyceğiz
 
 
 
 
 
 
 

Ekleme Tarihi
26.01.2012
Ekleyen Kişi
şahin yaylacı


Link: Köyceğiz'i Yine Yağmur Vurdu




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız