Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 12 Mayıs 2024 Pazar
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
Canlı yayınla sanayiye yemek 

Canlı yayınla sanayiye yemek

BURSA - Kuş gribi gibi nedenlerle beyaz et tüketiminde yaşanan şüpheleri gidermek ve firmanın güvenilirliğini müşterilerine hissettirmek için harekete geçen Mekaş Yemek, kurduğu 7/24 kamera sistemiyle tüm üretim süreçlerini kayıt altına alıyor. Müşteriler kendilerine verilen şifrelerle sisteme girerek ürünlerin tesise geliş ve pişirilme aşamalarını canlı olarak izleyebiliyor.


Bursa Organize Sanayi Bölgesi'nde faaliyet gösteren Mekaş Yemek Sanayi, hayata geçirdiği farklı bir uygulamayla ciddi rekabetin yaşandığı yemek sektöründe adından söz ettiriyor. Bu fikrin Türkiye'de de bir dönem etkili olan kuş gribi vakalarının yaşanmasının ardından ortaya çıktığını belirten Mekaş Yemek Sanayi Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Emin Kuyu, "Tüm kanatlı hayvanları etkileyen bu hastalık yemek sektöründe kullanılan beyaz ette de bazı şüphelere neden olmuştu. Tüketiciler haliyle bilindik markaların veya entegre tesislerin ürünlerini tüketmeye yöneldi, yemek tedarik ettikleri firmalarda da bu tip özelliklerin olup olmadığını sorgulamaya başladılar. Biz de bu dönemde bu sorgulamayı çözmek ve güvenilirliğimizi hissettirmek için canlı yayın uygulamasına başladık" dedi. Kuyu, "İlk etapta mal kabul kısmına koyduğumuz kameralarla girişleri kayıt altına almaya başladık. Bunları da merak eden müşterilerimize CD halinde gönderdik. Ardından online sisteme geçerek tüm müşterilerimize bu hizmeti vermeye başladık. Müşterilerimize verdiğimiz şifrelerle bizden aldıkları yemeklerin fabrikamıza girişinden pişirilmesine ve fabrikadan çıkış aşamasına kadar her anını canlı olarak izleyebiliyorlar" bilgisini verdi.


Yerinde üretime hazırlanıyor


Bin 500 metrekaresi kapalı toplam 2 bin metrekarelik alana sahip tesislerinde 10 bin kişi/gün kapasitesiyle yemek ürettiklerini ve Bursa’nın tüm organize sanayi bölgelerindeki fabrikalara günlük olarak tedarik sağladıklarını anlatan Mehmet Emin Kuyu, geçen yılı yüzde 25 büyümeyle kapattıklarını aktardı. Bu yıl yüzde 30 büyüme öngördüklerini ifade eden Kuyu, firmanın kuruluş öyküsünü ise şöyle aktardı:


"1985 yılında Bursa'ya geldim. O yıllarda bu alanın sektör haline gelerek sanayileşeceğini öngördüm ve 1995 yılında 500-600 kişi/gün kapasiteli kendi firmamı kurdum. Ağırlıklı olarak sanayi bölgelerinde bulunan müşterilerimize yakın olmak için 2004 yılında BTSO OSB içerisindeki bin 500 metrekaresi kapalı, toplam 2 bin metrekarelik alanda üretimlere başladık. Yaklaşık 10 yıl içerisinde 10 bin kişi/gün yemek üretme kapasitesine ulaştık. Bugün 20 ve üzeri çalışana sahip fabrikalara günlük yemek veriyoruz. Hedefimiz birkaç noktada yerinde hizmete de başlamak. Bu yıl içerisinde bunun da temelleri atılacak. Firmalar için fiziki mekanlar günümüz rekabet şartlarında ciddi önem taşıyor. Biz de yemeklerin ön hazırlıklarını firmamızda tamamlayıp, yemek verilecek olan fabrikalar içerisinde pişirme ve dağıtım işini sağlamayı planlıyoruz. Bu hem fabrikaların yerinde yemek üretimi için kendi bünyelerinde daha az alan ayırmalarını, hem de bu alanları üretim için kullanmalarını sağlayacak."


5 yılda 40 bin kişi/gün kapasitesine ulaşmayı hedefliyor


Geçen yıl öz sermayeleriyle mevcut tesislerinin yanında 2 bin metrekarelik bir alan daha satın aldıklarını dile getiren Kuyu, yıl içerisinde oraya ek tesis yapmayı planladıklarını açıkladı. 10 bin kişi/gün olan mevcut kapasitelerini en az 4 katına çıkaracak büyüklükte bir yatırım yapacaklarını belirten Mehmet Emin Kuyu, "Fiziki alanımızı genişleteceğiz, modern ilaveler yapacağız. Yapılacak olan ek binamızda aslında 40 bin kişiye günlük yemek verebilme kapasitesine ulaşacağız. Ancak hızlı büyüme taraftarı değiliz. Emin adımlarla büyümeyi tercih ediyoruz. Ek binamızı kapasite artırmak için değil, daha rahat, geniş bir alanda, modern şartlarda çalışabilmek için yapacağız. Bu da zamanla büyümeyi getirecektir. Yeni yatırımın ardından 5 yılda hedef taşımada 40 bin yemek/gün kapasiteye ulaşmak. Ama yerinde üretimlerle bu kapasite daha da artacaktır" diye konuştu.


Mehmet Emin Kuyu, kriz döneminde eğitime ve kalite belgelerine yoğunlaştıklarına dikkat çekerek, düzenledikleri şirket içi eğitimlerle çalışanların bilgi düzeyini bir adım daha ileriye taşıdıklarının, mevcutta olan ISO 9001 ve ISO 22000 gıda güvenliği belgelerine üç ayrı kalite belgesini daha eklediklerinin altını çizdi. GHP ve GMP iyi üretim ve hijyen uygulamaları, 10002 belgesiyle kaliteli yönetim ve müşteri memnuniyetini tescillediklerini belirten Kuyu, "Çalıştığımız kurumlara lezzetli, besleyici ve hepsinden önemlisi sağlıklı menüler hazırlayıp, maksimum düzeyde mutlu olmalarını sağlamaya çalışıyoruz. Hijyen, kalite, lojistik destek gibi olmazsa olmaz kurallarımızın yanı sıra üretimimizdeki kalori değerleri ve çeşitlilik de bizim için önem taşıyor. Bugün Bursa; İstanbul, İzmir gibi illere yakınlığıyla sanayinin merkezi konumundadır. Otoyol projesi, Körfez Geçişi gibi projeler Bursa'nın önemini daha da artıracaktır. Bu projeler yatırım konusunda zaten cazip olan Bursa'ya daha çok yatırım çekecektir. Bu da bizim işlerimize doğrudan yansıyacaktır" ifadesini kullandı.

 
 
 
 
 
 
 
http://www.kobiden.com/ 

Ekleme Tarihi
29.01.2012
Ekleyen Kişi
gidatarim2


Link: Canlı yayınla sanayiye yemek




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız