Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 20 Nisan 2024 Cumartesi
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler

ADANA MDF FABRİKASI’NDA ÜRETİM BAŞLADI. İLK LEVHA 27 OCAK’TA ÜRETİLDİ

KASTAMONU ENTEGRE’DEN ADANA’YA 100 MİLYON EURO YATIRIMLA DEV TESİS

Hayat Holding kuruluşu Kastamonu Entegre’nin 100 milyon Euro yatırımla Adana’da kurduğu MDF Fabrikası ilk üretimini gerçekleştirdi. Kastamonu Entegre Adana MDF Fabrikası’nda ilk levha 27 Ocak Cuma günü üretildi.
 
 

Kastamonu Entegre’nin Adana Hacı Sabancı Organize Sanayi Bölgesi’nde 2 Ekim’ 2010’da TC Çevre ve Orman Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu, Kastamonu Valisi Mustafa Kara, Kastamonu Entegre Yönetim Kurulu’nun katılımıyla gerçekleştirilen temel atma töreni ile yatırım çalışmaları başlatılan dev MDF tesisi 14 ayda tamamlanarak üretime başladı.

Günde 1.400 m3 ve yılda 420.000 m3 üretim kapasitesine sahip Kastamonu Entegre Adana MDF Fabrikası Türkiye’nin en büyük kapasiteli MDF tesislerinden biri olacak. Tesiste, doğrudan 300 kişi istihdam edilirken dolaylı olarak da 2 bin 500 kişi hizmet verecek. 

Konuyla ilgili açıklama yapan Kastamonu Entegre Ağaç Sanayi ve Ticaret AŞ Genel Müdürü Haluk Yıldız, “Kastamonu Entegre olarak Adana’daki yatırımımızla, bölgenin yerel orman kaynaklarından faydalanarak bölgeye canlılık getireceğiz. Yatırımımız sayesinde, bölgeye yapılan MDF ve laminat parke ithalatını engelleyerek pazar payımızı artırmayı hedefliyoruz” dedi.

Kastamonu Entegre'nin kurulduğu 1969 yılından bu yana sürekli devam eden yatırımlarla bugün 6'sı Türkiye'de, 3'ü de yurt dışında olmak üzere 9 tesisi bulunduğunu söyleyen Haluk Yıldız, “Yıllık 40 milyon m2 laminat parke, 3.3 milyon m3’e yaklaşan panel üretim kapasitesiyle Türkiye’nin orman ürünleri sektöründeki lider firması Kastamonu Entegre’nin 2012 yılında konsolide ciro hedefinin 1 milyar dolar olduğunu“söyledi.

Haluk Yıldız, yeni tesisin yanında yardımcı ve katma değerli ürünler üreterek; tutkal, emprenye, melamin presleri ve laminat parke hattı yatırımlarının yapılacağını ve böylelikle MDF Tesisi’nin komple entegre bir tesis haline dönüşeceğini açıkladı.

2

Ekleme Tarihi
29.01.2012
Ekleyen Kişi
şahin yaylacı


Link: Adana MDF Fabrikası’nda Üretim Başladı. İlk Levha 27 Ocak’ta Üretildi




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız