Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 26 Nisan 2024 Cuma
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
Süs Bitkileri 

Süs Bitkileri ve Mamulleri İhracatçıları Birliği Başkanı Bağdatlıoğlu: -''20 milyar dolar süs bitkileri pazar hacmine sahip Almanya'ya sadece 10 milyon dolar ihracat yapabiliyoruz. Bu oranı mutlaka artırmamız gerekiyor''

ANTALYA (A.A) - Süs Bitkileri ve Mamulleri İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Osman Bağdatlıoğlu, ''20 milyar dolar süs bitkileri pazar hacmine sahip Almanya'ya sadece 10 milyon dolar ihracat yapabiliyoruz. Bu oranı mutlaka artırmamız gerekiyor'' dedi.
 
     Osman Bağdatlıoğlu, yaptığı yazılı açıklamada, Ekonomi Bakanlığı İhracat Genel Müdürlüğü'nün Rekabetçilik Tebliği kapsamında hazırlanan Türkiye Süs Bitkileri Sektörünün Orta Avrupa Pazarına Girişi Projesi kapsamında, Almanya'daki IPM ESSEN Çiçekçilik Fuarı'nı 35 kişilik heyetle ziyaret ettiklerini kaydetti. Fuar sırasında ithalatçı firmalarla ikili iş görüşmeler yapıldığını ve ilgili firma, toptancı ve mezatların ziyaret edildiğini belirten Bağdatlıoğlu, heyette birlik yönetim kurulu üyeleri, Ekonomi Bakanlığı İhracat Genel Müdürlüğü Daire Başkanı Emrah Sazak, İhracatçılar Birliği uzmanları ve süs bitkileri ihracatçısı firmaların temsilcilerinin de yer aldığını anlattı.
 
     Almanya'daki Veiling Rhein-Mass Çiçek ve Süs bitkileri Mezatı'nı da ziyaret ettiklerini anlatan Bağdatlıoğlu, ziyaretlerinde heyete Türkiye'den Sorumlu Alan Müdürü Guy Kosman'ın eşlik ettiğini vurguladı. Bağdatlıoğlu, heyetin çiçeklerin depolandığı alanlar, çiçeklerin mezat meydanına gelmeden önce izlediği yol ve mezat meydanına çıkışlarının ardından konteynerlere yüklenmesi süreçlerini izlediğini ifade etti.
 
     Mezat ziyaretinin ardından Hollanda'da lale ve lale soğanı üretimi yapan bir firma ile görüşüldüğünü belirten Bağdatlıoğlu, Türkiye'de bu üretimin yapılması konusunda fikir alışverişinde bulunulduğunu bildirdi.
 
     Osman Bağdatlıoğlu, heyetin proje kapsamında ilk olarak Almanya'yı ziyaret etmesini de şöyle açıkladı:
 
     ''20 milyar dolar süs bitkileri pazar hacmine sahip Almanya'ya sadece 10 milyon dolar ihracat yapabiliyoruz. Bu oranı mutlaka artırmamız gerekiyor. Heyetimizin amacı, firmalarımızın bu pazarı daha iyi tanıması, kontaklar geliştirmesi, beraberinde ihracatımızın yükseklere taşınmasıydı. Çünkü Almanya pazarında çok büyük bir potansiyel söz konusu. Her fırsatta Almanya ve Orta Avrupa pazarına yönelik faaliyetlerimizi sürdüreceğiz.''

     Bağdatlıoğlu, heyetin EXPO Floriade 2012 Uluslararası Botanik Sergisi'nin yapılacağı Hollanda'nın Venlo şehrinde ve kurulacak Türkiye bahçesi inşaatında incelemelerde bulunduğunu kaydetti.


Ekleme Tarihi
01.02.2012
Ekleyen Kişi
gidatarim2


Link: Almanya'ya sadece 10 milyon dolar ihracat yapabiliyoruz.




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız