Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 20 Nisan 2024 Cumartesi
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
GÜLBİRLİK, çikolata kaplı lokum üretti 

GÜLBİRLİK, çikolata kaplı lokum üretti -GÜLBİRLİK Genel Müdürü Hasan Çelik: -''Çifte kavrulmuş gül lokumunu çikolata ile kapladık ve büyük beğeni topladı''

 
ISPARTA (A.A) - ''Türkiye'nin gül bahçesi'' Isparta'da, Gül, Gülyağı ve Yağlı Tohumlar Tarım Satış Kooperatifleri Birliği (GÜLBİRLİK), çikolata kaplı gül lokumu üretti.
 
GÜLBİRLİK Genel Müdürü Hasan Çelik, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yüksek kalite standartlarında üretilen tüm ürünlerin, gül yapraklarından elde edilmiş saf gül özüyle zenginleştirildiğini söyledi.
 
Isparta'da uzun yıllar gül ile çeşitli gıda üretimleri yapıldığını anlatan Çelik, alışılmış geleneksel üretimin dışında bir şeyler yapmak istediklerini ve özellikle gül lokumu üzerine farklı alternatifler aradıklarını kaydetti.
 
Çalışmalar kapsamında, çifte kavrulmuş gül lokumunu çikolata ile kapladıklarını ve ürünün büyük beğeni topladığını ifade eden Çelik, ''(Ne yapılabilir) diye tartışırken böyle bir fikir gelişti. Çifte kavrulmuş kuş lokumunu çikolata ile kapladık ve büyük beğeni topladı, Türk damak tadı ve lezzetine uygun yeni bir tat ortaya çıktı'' diye konuştu.
 
Ürünü Türkiye'de satışa sunmak için hazırlıklarını yaptıklarını belirten Çelik, çikolata kaplı lokumu ilk Ispartalıların beğenisine sunduklarını ve kısa sürede büyük taleple karşılaştıklarını anlattı.

-Gül amblemli cam kavanozda sunulacak-

Çelik, çikolata kaplı lokumu, üzerinde gül amblemi bulunan kare cam kavanozda sunacaklarını ifade ederek, ''Ürünü alanlar çikolatalı lokumu yedikten sonra kavanozunu da mutfaklarında kullansınlar, gülümüz gönüllerde kalıcı olsun istedik'' dedi.
Ürünün Türkiye'de hak ettiği karşılığı göreceğine inancını dile getiren Çelik, şunları söyledi:
 
''Biz Rosense markasını seçerken hedefimiz dış pazardı. Şu aşamada Rosense ve Sweet Rose ürünleriyle Türkiye'nin dört bir yanında varız. Ürünlerimiz yurt içinde tüketiciyle buluşup kendi yerini sağlamlaştırdıktan sonra hedefimiz, dış pazar. Kozmetik ürünlerimizin yanı sıra özellikle lokum ve reçel bizim için çok önemli. Çünkü bu ürünler Türkiye ile özdeşleşmiş ürünler. Biz çalışmalarımızı gül orjinli ve gül damak tadından vazgeçmemek kaydıyla sürdüreceğiz.'' 

Ekleme Tarihi
02.02.2012
Ekleyen Kişi
gidatarim2


Link: GÜLBİRLİK, çikolata kaplı lokum üretti




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız