Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 25 Nisan 2024 Perşembe
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
 

 Sibirya soğukları çiçekçinin hızını kesti
 
 ANTALYA - Türkiye süs bitkileri ihracatı 1-31 Ocak 2012 tarihleri arasında değer bazında yüzde 9 azalarak, 9 milyon 344 bin 71 dolar oldu. İhracattaki bu azalış, kış şartları ve soğuk havanın kesme çiçek üretimini olumsuz etkisinden kaynaklandı. Ocak ayında, canlı bitkiler ihracatında ise yüzde 5 artış kaydedildi. Kesme çiçek ihracatı ise yüzde 16 azaldı.

Soğuk hava şartlarının seralarda ürünleri olumsuz etkilemesi, kesme çiçek ihracatının düşmesine yol açtı. Sektörel ihracatta, Antalya en önemli merkez olurken, Antalya’yı Yalova, Sakarya ve İzmir izledi.

Ocak ayında süs bitkileri sektöründe en önemli ihracat pazarları Almanya, Hollanda, Birleşik Krallık, Irak, Ukrayna, Azerbaycan ve Rusya olarak sıralandı. Irak, Türkmenistan, Azerbaycan ve Özbekistan pazarlarında da Türk müteahhitlik hizmetlerinin gelişimine paralel olarak canlı bitkiler ihracatı artmaya devam etti. Kesme çiçek için önemli ihraç pazarları olan Almanya’ya yüzde 19, Rusya’ya yüzde 6 artış kaydedildi. Canlı bitkiler ihracatında en önemli pazar haline gelen Türkmenistan’a yüzde 28, Azerbaycan’a yüzde 80 artış görüldü.

Sektörün ihracatını değerlendiren Süs Bitkileri ve Mamulleri İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Osman Bağdatlıoğlu, canlı bitkiler ihracatının bu pazarlarda payını artırmaya devam etmesini beklediklerini ifade etti.

Bağdatlıoğlu, “Sektörümüzün, mevcut olumsuz hava şartlarına rağmen, önümüzdeki aylarda eski hızını yaklayarak ihracatta 2012 yıl sonu hedefi olan 100 milyon dolara ulaşacağına inanıyorum.” dedi.(CİHAN)

Ekleme Tarihi
02.02.2012
Ekleyen Kişi
gidatarim2


Link: Sibirya soğukları çiçekçinin hızını kesti




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız