Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 01 Haziran 2024 Cumartesi
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler

Türkiye’nin tek içecek fuarı açıldı

Türkiye’nin tek içecek ihtisas fuarı olan 'Anfaş Bevex' Antalya Expo Center’da açıldı. Fuarda, bin 500’ün üzerinde markanın tanıtımı yapılıyor. Türk firmalarının yanı sıra Rusya, Ukrayna, Bangladeş, Bulgaristan ve Belçika’dan Türk pazarına girmek isteyen üretici firmaların da ürünlerini tanıttığı fuara, 103 firma katılıyor.
 
Fuarın açılışında konuşan Anfaş Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Çalık, 30 bin sektör profesyoneli tarafından ziyaret edilmesi beklenen fuarı, bireysel ziyaretlerin yanı sıra Özbekistan, Rusya, İsrail, Almanya, Suudi Arabistan ve Mısır’dan da heyetle katılımın olacağını söyledi. Anfaş Bevex Fuarı tanıtım çalışmaları kapsamında, Türkiye genelinde 5 bin 423 otele özel davetiye gönderdiklerini kaydeden Çalık, ayrıca, bin 936 restoran ve fast food, 3 bin 250 eğlence mekanı ve 547 super market sahibi ve yöneticisinin de davet edildiğini aktardı.

Fuarın, Türk içecek firmalarının ve Türkiye pazarına girmek isteyen yabancı şirketlerin bütün ürünlerini tanıtma ve ticari bağlantılar kurma ortamı sağlayacağını dile getiren Çalık, “Tüm Gastronomi Yöneticileri Derneği’nin araştırmasına göre, Antalya'ya gelen 10 milyonu aşkın turist yılda 250 milyon litre içecek tüketiyor. Beş yıldızlı otellerde kalan 1 turist günde 3,5 litre içecek tüketiyor.” bilgilerini verdi.

‘GIDA VE İÇECEK SANAYİ DIŞ TİCARETTE SÜREKLİ FAZLA VERİYOR’

Antalya Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) Başkan Yardımcısı Güray Parlak da yaptığı konuşmada, Türk gıda ve içecek sanayisinin 35 binin üzerinde işletmesi ve 350 binleri aşan çalışan sayısı ile önemli bir ekonomik değeri temsil ettiğini kaydetti. Sektörün uzun yıllardan beri dış ticarette sürekli fazla veren bir yapıda olduğunu belirten Parlak, “Diğer taraftan ülkemiz, konumu itibariyle yüksek bir ihracat potansiyeline sahipken dünya toplam gıda ticaretindeki payımız yalnızca yüzde 1’ler düzeyindedir.” dedi.

Parlak, gıda ve içecek sanayisinin rekabetçi yapısını etkileyen faktörler arasında küresel gelişmelerin önemli yer tutmakla birlikte, asıl etkenin iç dinamikler olduğuna dikkat çekerek, şunları kaydetti: “Yiyecek-içecek sektöründe, kayıt dışı üretimin engellenmesi, piyasa mekanizamalarının tam olarak çalışmasının sağlanması, modern tarım, gıda ve içecek üretiminin bütüncül bakış açısı ile belirlenmiş politikalara bağlı olarak yapılması gerekmektedir.”

Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Bedrullah Erçin ise kaçak içkinin Antalya’nın vizyonuna zarar verdiğine vurgu yaptı. Bu konuda sıkı bir denetim mekanizması oluşturduklarını ifade eden Erçin, “Geçen yıl kaçak içkiyle ilgili bin 198 denetim yaptık. Bu denetimlerde 24 bin şişeden fazla kaçak içki yakaladık. Kaçak içkinin önlenmesi için sektörün desteğine ihtiyacımız var.” diye konuştu. (CİHAN)

Ekleme Tarihi
03.02.2012
Ekleyen Kişi
şahin yaylacı


Link: Türkiye’nin tek içecek fuarı açıldı




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız