Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 10 Mayıs 2024 Cuma
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
Bakkal amca Pazar günü dinlenmek istiyor 

Bakkal amca Pazar günü dinlenmek istiyor

Bursa’da faaliyet gösteren 3 bin 600 bakkal, bin 750 tekel bayii ve yaklaşık 200 zincir market pazar günleri tatil yapmak için harekete geçti. Bursa Bakkallar Esnaf Odası’nın öncülüğünde başlatılan ‘Bakkal ve yerel marketler ile zincir marketlerin Pazar günü tatil yapması’ yönündeki çalışmalar hız kazandı.


Bursa Bakkallar Esnaf Odası ile Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) 20. Meslek Komitesi (Gıda Toptancıları ve Perakende Ticareti İşverenleri) ve Bursa Gıda ve İhtiyaç Maddeleri Perakendeciler Derneği (PERDER) temsilcileri, pazar günleri bakkal ve marketlerin kapanması için yerel yöneticilerin kapısını çaldı. Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe’yi ziyaret eden meslek örgütlerinin temsilcileri, konuyla ilgili bir sunum yaptı. Bursa Bakkallar Esnaf Odası Başkanı Muhammed Nuri Örs, BTSO 20. Komite Başkanı Galip Eğretli ve PERDER Bursa Şube Başkanı Doğan Seyhan, ziyaret ettikleri Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe’ye girişimleri konusunda bilgi verip fikir alışverişinde bulundu. Bursa Bakkallar Esnaf Odası Başkanı Muhammed Nuri Örs, esnaf ve sanatkarlar ile kentin KOBİ statüsündeki tüm işletmelerin emek yoğun insan merkezli ekonomik varlıklar olduğunu söyledi. Örs şunları kaydetti:

“Bunların korunması, güçlenmesi ve sağlıklı şekilde varlıklarını ikame edebilmeleri bakımından, dinlenmesi, istirahat edebilmesi gibi ihtiyaçlar söz konusudur. Yorulan, yılgınlık gösteren, yanılgılar yaşayan, bir parçanın, bütüne de zarar vereceği açıkça bilinen gerçektir. Bizler de bu kentin parçası ve paydaşı olarak hafta bir gün dinlenmeyi, özel hayatımıza zaman ayırmayı, kentimizin sosyo-kültürel etkinliklerinde yer almayı, arzu ediyoruz. Esnafımızın sorunları genel anlamda ele alındığı zaman saymakla bitmeyecek kadar çok olmasına rağmen başlıca ve şuan için sıkıntıları dile getirmek adına meslek ve ticaret anlamında değerlendirilmesidir. Aksi takdirde muhtemel olarak karşılaşacağımız sorunların altında kalarak, ekonomik ve ticaret hayatı ile sosyal hayatımızın çöküşüne fırsat verilmiş olacaktır.”

BTSO 20. Meslek Komitesi Başkanı Galip Eğrelti ise kayıt dışı seyyar, ruhsatsız, insan sağlığını tehdit eden ve ustalık belgesi olmayan işyerlerine fırsat verilmemesini istedi. Yasal gerekliliklerini ve mesleki-işkolu yeterliliklerini yerine getiren esnafın korunmasının gerektiğini belirten Eğrelti, istikrar ve ikame için esnaf ve sanatkarların haksız rekabetle mağdur edecek yapılanmaların engellenmesini istedi.

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe de Pazar gününün bakkal ve marketlere tatil olması için yapılan girişimin çok önemli olduğunu ifade etti. Başkan Altepe, “Biz de bu karmaşanın ortadan kalkmasını arzuluyoruz. Sistemli olmasını istiyoruz.” diyerek, söz konusu düzenlemenin ve sorunun çözümü konusunda Ankara’yı adres gösterdi. (CİHAN)

Ekleme Tarihi
03.02.2012
Ekleyen Kişi
şahin yaylacı


Link: Bakkal amca Pazar günü dinlenmek istiyor




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız