Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 19 Nisan 2024 Cuma
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
FAO Akdeniz Ormanları Sorunları Komitesi 21. Toplantısı  

FAO Akdeniz Ormanları Sorunları Komitesi 21. Toplantısı -SilvaMED Dönem Başkanlığı, 4 yıllığına Bulgaristan'dan Türkiye'ye geçti -Orman ve Su İşleri Bakanlığı Erozyonla Mücadele Genel Müdür Yardımcısı Belen: -''Ormancılık konusunda diğer ülkelerle işbirliğini artırmayı hedefliyoruz'' 



ANTALYA (A.A) - Birleşmiş Milletler Gıda ve Tarım Teşkilatı (FAO) Akdeniz Ormanları Sorunları Komitesi'nin (Silva Mediterranean-SilvaMED) 21. toplantısında dönem başkanlığı Türkiye'ye geçti.
 
FAO Akdeniz Ormanları Sorunları Komitesi'nin (Silva Mediterranean-SilvaMED) 21. toplantısı, Antalya'nın Kemer ilçesine bağlı Göynük beldesinde başladı.
 
SilvaMED toplantısının ilk gününde dönem başkanlığı Bulgaristan'dan Türkiye'ye geçti. Orman ve Su İşleri Bakanlığı Erozyonla Mücadele Genel Müdür Yardımcısı İsmail Belen'in, 2016'ya kadar SilvaMED'in başkanlığını yürüteceği bildirildi.
Toplantının açılışında konuşan İsmail Belen, komisyon aracılığıyla Avrupa, Afrika ve yakın doğu ülkelerinde ormancılık politikalarında Türkiye'nin söz hakkı olacağını söyledi. Türkiye'de ormancılığın sadece yangınlar ve sel olduğunda gündeme geldiğini ifade eden Belen, ormancılık konusunda diğer ülkelerle işbirliğini artırmayı hedeflediklerini vurguladı.
 
SilvaMED'in 1911 yılında kurulduğunu, Türkiye'nin de bu komisyona 1948'de üye olduğunu anımsatan Belen, komisyonun, Akdeniz ormancılığı konusunda FAO ve üyesi ülkelere bilgi vermeyi ve danışmanlık yapmayı amaçladığını ifade etti.
 
Belen, şöyle devam etti:
 
''100 yıldır üyesi olduğumuz örgütün dönem başkanlığı bize geçti. Son yıllarda Türkiye, uluslararası arenada, dış politikada, ticarette, ormanda, suda her konuda atılım içinde. Ülkemiz şartlarının dünyaya, dünya politikalarına uyumlaştırılması konusunda ve dünyadaki gelişmelerin ülkemize uyumlaştırılması konusunda etkin bir rol almış olduk.''

-''Orman varlığı yüzde 6, orman serveti yüzde 40 arttı''-

Orman ve Su İşleri Genel Müdür Yardımcısı Recep Kaşan da ormanların, insanlığın ortak kaygıları olan küresel iklim değişikliği, biyolojik çeşitlilik, gıda güvenliği ve su kaynakları açısından kritik bir öneme sahip olduğunu belirtti.
 
Türkiye'nin son 30 yılda orman varlığını yüzde 6, orman servetini ise yüzde 40 artırmayı başardığını vurgulayan Kaşan, ''Hedefimiz ülkemiz toplam alanının yüzde 27,6'sı olan orman alanını Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluşunun 100'üncü yılı olan 2023'te yüzde 30 seviyelerine yükseltmektir'' dedi.
 
Kaşan, 20'den fazla ülkeyle ormancılık alanında ikili işbirliği içinde olduklarına değinerek, ormancılık alanındaki bilgi birikimlerini komşu ülkeler başta olmak üzere dünya ülkeleriyle paylaşmak istediklerini bildirdi.
Bir önceki dönem başkanı Spas Todorov ise toplantıların her 4 yılda bir başkanlığın verildiği ülkede gerçekleştirildiğini bildirdi. Bugün Türkiye'ye misafir olduklarını belirten Todorov, 21'inci dönem başkanlığının Türkiye'ye geçtiğini ve İsmail Belen'in 4 yıl boyunca bu görevi yürüteceğini kaydetti.
 
Toplantı bugün sona erecek. 

Ekleme Tarihi
03.02.2012
Ekleyen Kişi
gidatarim2


Link: FAO Akdeniz Ormanları Sorunları Komitesi 21. Toplantısı




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız