Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 14 Mayıs 2024 Salı
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
Akdeniz 

"Akdeniz'in Kalbinde Taze Sebze Meyve Pazarlaması"

"Akdeniz'in kalbinde taze sebze meyve pazarlaması" konulu panel düzenlendi.


Akdeniz Üniversitesi, Kumluca Belediyesi, Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü ve Bulgaristan'dan Sivil Toplumu Sürdürülebilir Gelişim Derneği tarafından ortaklaşa yürütülen proje kapsamında Finike'de, "Akdeniz'in kalbinde taze sebze meyve pazarlaması" konulu panel düzenlendi.

Finike Meslek Yüksekokul Müdürü Yrd. Doç. Dr. Göksel Akpınar, yaptığı konuşmada, pazarlamanın odağında tüketicinin olduğuna dikkat çekerek, "Ne üretirsem üreteyim satarım" mantığının doğru olmadığını vurguladı. Akpınar,

"Tüketicinin cebine, midesine ve aklına hitap etmemiz gerekiyor" dedi.

Antalya İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü Bitkisel Üretim ve Bitki Sağlığı Şube Müdürü Mehmet Şen de, kimyasal mücadelenin, entegre mücadele programlarında en son başvurulması gereken yöntem olduğunu vurguladı.

Türkiye'deki farklı mücadele yöntemlerinin maliyetlerinin yüksek ve yetersiz kaldığını anlatan Şen, "Kimyasal mücadeleye alternatif uygulama olarak doğada faydalı böceklerin korunması ve desteklenmesi, kitlesel tuzaklama ve çevre dostu selektif ilaçların seçimi konusuna önem vermemiz gerekiyor" dedi.

Finike Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Remzi Aslan ise, Antalya'nın sebze ve meyve üretimi konusunda önemli bir bölge olduğunu belirtti. Aslan, entegre mücadelenin önemi, örtü altı kayıt sistemi, hijyen, iyi tarım uygulamaları kapsamında sürdürülen çalışmaların yanı sıra yapılan eğitim toplantılarıyla Avrupa Birliği standartlarına ulaşmayı hedeflediklerini kaydetti.

Panelde, Antalya İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü'nde görevli ziraat mühendisleri Berna Açıkbaş, Hakan Eski, Uğur Çetin ve Mehmet Cebeci, örtüaltı kayıt sistemi, iyi tarım uygulamaları kriterleri, üretici kayıt defteri, paketleme tesisi, kalite, standart, muhafaza, hasat, nakil ve gıda hijyeni konularında bilgi verdi. (AA)

- Antalya

Ekleme Tarihi
04.02.2012
Ekleyen Kişi
şahin yaylacı


Link: Akdeniz'in Kalbinde Taze Sebze Meyve Pazarlaması




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız