Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 10 Mayıs 2024 Cuma
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler

GÜBRETAŞ, burs verdiği üniversiteli gençleri ikinci kez buluşturdu


Sosyal sorumluluk projesi kapsamında ziraat fakültelerinde öğrenim gören çiftçi çocuklarına karşılıksız eğitim bursu veren GÜBRETAŞ, yarıyıl tatilinde öğrencileri Sakarya’da buluşturdu. Türkiye’nin farklı yerlerindeki üniversitelerden 60’a yakın kişinin katılımıyla gerçekleşen 2. GÜBRETAŞ Bursiyerler Buluşması’nda, öğrenciler üç gün boyunca hem kariyer planları ve kişisel gelişimlerini destekleyici eğitim aldılar, hem de eğlenceli vakitler geçirip dinlendiler.
 
 

Sektörünün öncü firması Gübre Fabrikaları Türk A.Ş. (GÜBRETAŞ), eğitime desteğini sürdürüyor. Ziraat fakültelerinde okuyan ekonomik desteğe ihtiyacı olan belli sayıda çiftçi çocuğuna dört yıl boyunca karşılıksız eğitim bursu veren GÜBRETAŞ, böylelikle öğrencilerin mezuniyet sonrası alanlarında başarılı, donanımlı,ülke tarım politikasına katkı verenve yaptığı işi en iyi yapan bir ziraat mühendisi olmalarını sağlamayı hedefliyor.GÜBRETAŞ, 2007 yılında başlattığı uygulamayla Türkiye’deki 26 ziraat fakültesinden 100’e yakın üniversiteliye eğitim bursu vermeye devam ediyor.

GÜBRETAŞ’ın sosyal sorumluluk projesi kapsamında yürüttüğü “çiftçi çocuklarına karşılıksız eğitim bursu” faaliyetinden faydalanan ziraat fakültesi öğrencileri de firma tarafından Sakarya’nın Akyazı ilçesindeki Kuzuluk Termal Otel’de düzenlenen etkinlikte bir araya geldi. Türkiye’nin farklı illerinden 60’a yakın kişinin katılımıyla 26-29 Ocak tarihleri arasında gerçekleşen “2. GÜBRETAŞ Bursiyerler Buluşması”nda, öğrenciler çeşitli eğitim programlarına katılırken GÜBRETAŞ’ın Kocaeli -Yarımca Tesisleri’ni de gezdiler.
 
 

Toplantının ilk gününde kaynaşma etkinliği gerçekleştirilirken, ikinci gününde öğrencilere tarım alanındaki kariyer planları ve kişisel gelişimlerini destekleyici üç ayrı konuda eğitim seminerleri verildi. Sakarya Üniversitesi’nden Yrd. Doç.Dr. Serdar Özdemir, 19 Mayıs Üniversitesi Ziraat Fakültesi’nden Prof.Dr. Muharrem Özcan ve Uzman Psikolog Dr. Kemalettin Parlak’ın sunduğu seminerlere, öğrenciler yoğun bir ilgi gösterdi.Etkinliğin üçüncü gününde ise öğlene kadar GÜBRETAŞ’ın Yarımca’daki fabrika ve laboratuvarlarını gezen öğrenciler, sonrasında da otelde Alara Tarım firmasının yönetim kurulu başkanı Yavuz Taner’den “Başarı üçgeni: Ziraat-üretim-ihracat” ile Sakarya Üniversitesi öğretim üyesi Dr. Mehmet Gedizli’den “Bilgi çağında okuryazar olmak ve kalem işçiliği” konulu eğitim seminerlerine katıldılar.
 
 

Eğitimin yanında üç akşam boyunca gece canlı müzik programları ve eğlenceli yarışma aktivitelerinin düzenlendiği toplantıda, öğrenciler keyifli dakikalar geçirdiler. Toplantının son gününde de öğrenciler kahvaltıda GÜBRETAŞ yöneticileri Mehmet Koca, Osman Balta, Ferhat Şenel ve İsmail Babacanile bir araya geldi. Programın sonunda şirket yöneticileri tarafından öğrencilere sertifika ve hediyeleri verildi.

Konuyla ilgili bir değerlendirme yapan GÜBRETAŞ Genel Müdürü Osman Balta, alanında lider ve donanımlı ziraat mühendisleri yetiştirmek için 2007’de başlattıkları eğitim bursu desteğinin, GÜBRETAŞ’ın geleceğe yönelik en büyük sosyal yatırımı olduğunu vurguladı. Osman Balta, konuşmasına şöyle devam etti:

“Ziraat fakültelerine kayıt yaptıran çiftçi ailesi çocuklar arasında her yıl 1000’den fazla başvurunun arasından, her üniversiteden birer öğrenciye burs vermeye başlıyoruz ve bu desteğimiz 4 yıl boyunca devam ediyor. Burada bursiyer gençlerimizle bir araya gelince, çok isabetli bir karar aldığımızı fark ettik, duygusal olarak etkilendik… Üstelik sadece burs vermekle kalmayıp, geçen yıl başlattığımız uygulamayla bu yarıyıl tatilinde öğrencilerimizi yılda bir kez buluşturuyoruz. Kendi aralarında güzel dostluklar kuran öğrenciler, aynı zamanda hem mesleki hem de kişisel gelişimlerine katkı sağlayacak eğitim seminerlerine katılırken, hoşça vakit geçirip sınavların yorgunluğunu atıyorlar.”

Osman Balta, öğrenciler ile GÜBRETAŞ’ın karşılıklı birbirini tanımasını sağlayan bu etkinlikler kapsamında, bu yazdan itibaren GÜBRETAŞ bursiyerleri için mezuniyet töreni de gerçekleştirmeyi planladıklarını sözlerine ekledi.

Ekleme Tarihi
06.02.2012
Ekleyen Kişi
şahin yaylacı


Link: GÜBRETAŞ, burs verdiği üniversiteli gençleri ikinci kez buluşturdu




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız