Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 14 Mayıs 2024 Salı
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
 

 İşlenmiş fındık ihracatında Türkiye'nin payı yüzde 50’ye ulaştı
 
GİRESUN - Karadeniz İhracatçı Birlikleri Koordinatör Başkanı Dursun Oğuz Gürsoy, Türkiye’nin işlenmiş fındık ihracat payının yüzde 50’ye ulaştığını söyledi.
 
Dursun Oğuz Gürsoy, yaptığı açıklamada, ocak ayı ihracat dönemine yönelik değerlendirmelerde bulundu. Bu sezon Türkiye’nin ihracatın ilk 5 ayında 114 bin 396 ton fındık ihraç ederken, karşılığında ise 900 milyon 424 bin dolar gelir sağladığını hatırlatan Gürsoy, geçtiğimiz yılın ocak ayına göre miktarda yüzde 21 azalış, değerde ise yüzde 5’lik artış yaşandığını kaydetti.
 
Dursun Oğuz Gürsoy, geçen yıl ocak ayında 611 dolar olan standart iç fındığın ortalama ihraç fiyatlarının bu yıl ocak ayında yüzde 34 artış göstererek 820 dolar seviyelerine ulaştığını belirtti.
 
Gürsoy, ”2012 yılı ocak ayında denizaşırı ülkelere yönelik ihracat bir önceki yılın ocak ayına göre miktar bazında yüzde 79 oranında artış gösterdi. Ancak, en büyük ihraç pazarımız konumunda bulunan AB ülkelerine yönelik ihracat ise yüzde 22 oranında azalış gösterdi. 2011 yılı ocak ayında 62 ülkeye ihracat gerçekleştirilirken, bu yıl ocak ayında 66 ülkeye ihracat geçekleştirildi.” dedi.
 
“İşlenmiş fındık ihracat payı yüzde 50’ye ulaştı.” diyen Gürsoy, şunları kaydetti: “2012 yılı Ocak ayında natürel fındık ihracatı bir önceki yılın ocak ayına göre miktar bazında yüzde 31 oranında azalış gösterdi. Toplam ihracatımız içerisindeki pay ise yüzde 56,7’den, yüzde 49,5’e geriledi. Öte yandan işlenmiş fındık ihracatı payı ise yüzde 42,8’den yüzde 50,4’e yükseldi.”(CİHAN)

Ekleme Tarihi
07.02.2012
Ekleyen Kişi
gidatarim2


Link: İşlenmiş fındık ihracatında Türkiye'nin payı yüzde 50’ye ulaştı




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız