Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 13 Mayıs 2024 Pazartesi
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
Körfez sermayesinden 100 milyon dolarlık meyve suyu yatırımı 

Körfez sermayesinden 100 milyon dolarlık meyve suyu yatırımı

Körfez, Ortadoğu ve Afrika Bölgesi’nin ilk islami girişim sermaye bankası olan Venture Capital Bank ve Türkiye’de faaliyet gösteren Alkhair Capital’in ana hissedarı Bahreyn merkezli Bank Alkhair, Avrupa ve Ortadoğu’nun önde gelen meyve suyu konsantresi ve meyve püresi üreticisi Göknur Gıda ile ortaklık anlaşması imzaladı. Anlaşma ile Venture Capital Bank ve Bank Alkhair, Göknur Gıda’nın yüzde 65 ortağı oldu. İşlem büyüklüğü yaklaşık 100 milyon dolar olan yatırımın, 30 milyon doları şirketin büyümesini desteklemek amacıyla Göknur Gıda’nın sermaye arttırımında kullanılacak.
 
Anlaşmayla ilgili imza töreni, Türkiye-Körfez İşbirliği Konseyi 1. İş Forumu açılış toplantısını müteakiben, Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan, Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı, TOBB Başkanı ve ICCI Başkan Yardımcısı Rifat Hisarcıklıoğlu, FGCCC ve ICCI Başkanı Şeyh Saleh Kamel ve KİK Genel Sekreter Yardımcısı Abdullah bin Juma Al-Shibli şahitliğinde gerçekleştirildi. İmza töreninde taraflar adına, Venture Capital Bank Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Ghassan Ahmed Al Sulaiman, Venture Capital Bank CEO’su Abdullatif Mohamed Janahi, Alkhair Capital CEO’su Şebnem Kalyoncuoğlu Ünlü ve Göknur Gıda CEO’su Osman Aslanali katıldı. Bu ortaklık, geçtiğimiz yıl, Başbakanlık Yatırım Destek ve Tanıtım Ajansı ile Bahreyn Ekonomik Kalkınma Kurulu (Bahrain Economic Development Board) arasında, iki ülkedeki ortak yatırımların geliştirilmesine ilişkin imzalanan mutabakat zaptı çerçevesinde gerçekleştirilen ilk yatırım olma özelliğini taşıyor.

İmza töreninde konuşan Venture Capital Bank CEO’su Abdullatif Mohamed Janahi, "Bu yatırım, Türk ekonomisine ve onun küresel alanda yatırım çekme gücüne olan inancımızın büyük bir göstergesidir. Ortağımız Bank Alkhair ile birlikte gerçekleştirdiğimiz bu işbirliğini hızla büyüyen Türkiye pazarına girmek için eşsiz bir fırsat olarak görüyoruz. MENA bölgesi ekonomilerine katkıda bulunacak ve bizi optimal sonuçlara ulaştıracak yeni fırsatları değerlendirmeye devam edeceğiz. Tarımsal faaliyetler bankamızın yatırım stratejisinin öncelikli maddelerinin başında yer alıyor.” dedi.

Alkhair Capital CEO’su Şebnem Kalyoncuoğlu Ünlü ise konuşmasında, 'private equity' alanında yatırım yapan Ortadoğulu yatırımcılar için Türkiye’nin güçlü ekonomisi ve yüksek büyüme hızı ile en önemli yatırım pazarı haline geldiğini söyledi. Ünlü, “Türkiye’de tarım, gıda sektöründeki en büyük yatırımlardan biri olan bu işlemi gerçekleştirmekten dolayı büyük mutluluk duyuyoruz. Venture Capital Bank ile birlikte Göknur Gıda’ya Ortadoğu başta olmak üzere yeni pazarlar kazandırarak, onu dünya liginin üst sıralarına taşımaya yönelik çalışmalarımız sürecektir. Alkhair Capital olarak, Körfez sermayesinin Türkiye’deki yatırımlara yönlendirilmesinde etkin rol almaya devam edeceğiz.” şeklinde konuştu.
 
Göknur Gıda’nın CEO’su Osman Aslanali de her 2 bankanın yatırımı ile şirketin büyüme potansiyelini katlayarak dünyanın önde gelen firmalarından biri olacağını söyledi. Aslanali, “Yeni ortaklarımızla birlikte çalışarak, Göknur Gıda’nın büyüme hedefleri yolunda ilerlemeye başlamak için sabırsızlanıyoruz. Bu ortaklık Göknur’a yeni pazarların önünü açacağı gibi Türk ürünlerinin de küresel pazarlarda bilinirliğini arttıracaktır.” dedi.
 
Göknur Gıda Maddeleri İthalat İhracat Ticaret ve Sanayi AŞ, 1993’ten bu yana gıda sektöründe faaliyet gösteriyor. Meyve suyu konsantresi ve meyve püresi üreticisi ve ihracatçıları listesinde üst sıralarda yer alan şirket 4,2 milyon metrekarelik organik tarım alanına sahip. Günlük 2.000 ton işleme kapasitesine sahip. Ankara merkezli şirket, Niğde’deki tesislerinde imal ettiği ürünlerin yüzde 50’sini 60 ülkeye ihraç ediyor. (CİHAN)

Ekleme Tarihi
08.02.2012
Ekleyen Kişi
şahin yaylacı


Link: Körfez sermayesinden 100 milyon dolarlık meyve suyu yatırımı




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız