Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 14 Mayıs 2024 Salı
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
Ege’nin iki çınarı gücünü birleştirdi 

Ege’nin iki çınarı gücünü birleştirdi

Tariş Üzüm’e bağlı Tar-Paz Dağıtım ile ortak çalışma kararı alan yarım asırlık Altınyağ, Türkiye’nin dört yanına ulaşmak için harekete geçti


Tariş Üzüm Birliği bünyesinde henüz yeni kurulmasına rağmen kısa sürede pek çok gıda firmasından teklif alan, ancak raflarda markasıyla kefil olacağı ürünleri ince eleyip sık dokuyan Tar-Paz, 2012 yılı sonunda pazarda kendi alanında ilk 4’e girmeyi hedefliyor. Bu hedefe hızla ilerleyen şirket geçtiğimiz günlerde Ege Bölgesi’nin önemli sanayi kuruluşlarından Altınyağ Kombinaları’nın cirosunun yarı satışını gerçekleştirmeye, iç piyasada bu 50 yıllık Ege firmasının ürünlerini pazarlamaya hazırlanıyor.

Talep hazır
İmzalanan sözleşmeye göre Tar-Paz, iki yıl boyunca 24 bin ton rafine ayçiçek ve mısır yağını almayı taahhüt etti. Altınyağ Kombinaları’nın İMKB’ye yaptığı duyuruya göre yıllık 42 milyon TL’lik, iki yıllık ise 84 milyon TL’lik alım gerçekleştirilecek.
Tar-Paz Genel Müdürü Ruhkan Alkan, “Biz bir ürünü raflara sunuyorsak onu ince eleyip sık dokuyoruz. Gücümüzü birleştireceğimiz firmaları seçiyor” diye konuştu.

Altınyağ’ın yeni sahipleri
Köklü sanayi tesislerinden ve çok ortaklı firma öncülerinden Altınyağ Kombinaları A.Ş.’nin hisselerinin yüzde 74’ü Mehmed Nureddin Çevik, Enver Çevik, Masum Çevik ve Ferit Çağrı Özalp’e devredildi.
Firma halka açık olarak faaliyetlerini sürdürüyor.

Tar-Paz’a gelen teklifler arttı

Tar-Paz Genel Müdürü Ruhkan Alkan, ilk etapta Tariş Üzüm Birliği’ne ait ürünlerin pazarlamasını yaptığını, zaman içinde Fiskobirlik, Güneydoğu Birlik, City Farm gibi markalarla çalışmaya başladıklarını aktardı. 40’a yakın bayi ve 50 bine yakın satış noktasına sahip olduklarını söyleyen Alkan, çok sayıda teklif almaya başladıklarını belirtti.
 
 
 
 
 
 
 

Ekleme Tarihi
08.02.2012
Ekleyen Kişi
şahin yaylacı


Link: Ege’nin iki çınarı gücünü birleştirdi




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız