Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 15 Mayıs 2024 Çarşamba
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
Organik Tarım Yalova 

ORGANİK TARIM YALOVA'DA TARTIŞILDI


YALOVA (İHA) - Organik tarımım meseleleri Yalova'da masaya yatırıldı.
 
Atatürk Bahçe Kültürleri Merkez Araştırma Enstitüsü Yalova Organik Tarım Çalıştayı'na ev sahipliği yaptı. Çalıştayda organik tarımın önemi ve sektörde yaşanan sıkıntılar ele alındı. Çok sayıda davetlinin katıldığı programın açılışında konuşan Atatürk Bahçe Kültürleri Merkez Araştırma Enstitüsü Müdürü Dr. Emin Ergün, "Artan nüfus ve sanayileşme baskısıyla mücadele ediyoruz. Dolayısı ile biz bu alanları muhafaza etmek ve gelecek nesillere de en iyi şekilde ulaştırabilmek için zirai faaliyetlerimizi sürdürüyoruz.
 
Ama bu faaliyetler organik olarak devam ederse hem çevre, hem insan sağlığı, hem de gelecek nesillere çok daha iyi bir çevre bırakabiliriz. Bu konu gerçekten çok önemli bir konu. Burada önemli konular görüşülecek ve önemli kararlar alınacak. Buradan çıkanlar bildirgeye dönüştürülerek yayınlanacak" dedi.
 
Dr. Emin Ergün'ün ardından söz alan Gıda, Tarım ve Hayvancılık Yalova İl Müdürü Selim Karahan ise, "Reel sektörler içinde en önde gelen tarım sektörüdür. Günümüzde de bu önemini halen sürdürmektedir. Ve bu sektörün yeri hiçbir zaman doldurulamayacaktır. Özellikle artan dünya nüfusunda gıda ihtiyacını karşılama kaygısı var. Teknolojik gelişmelerin tarımda kullanılmaya başlanmasıyla konvansiyonel tarım modeline geçilmiş, dolayısıyla da kimyasal girdi kullanılmaya başlanmıştır. Bu da insan sağlığını olumsuz etkilemiş ve çevre meselelerini beraberinde getirmiştir.
 
Bunun içinde 20. yüzyılda organik tarım gündeme girmiştir. İnsan sağlığı, gıda güvenliği ve kalitesi de önemini arttırmıştır. Gıda artık bizler için öncelikli konuların başında gelmektedir. Gıdanın bu denli mühim olduğu bir dönemde organik tarımın da önemi daha net olarak ortaya çıkmıştır" diye konuştu.
 
Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Müşaviri Doç. Dr. Şahin Anıl ise, organik tarım konusunda pes etmeyeceklerini dile getirerek, "Organik tarımın geliştirtmesine yönelik son günlerde bir durgunluk var. Ama bu asla pes etmeyi gerektirmiyor. Çünkü doğru bir iş bu iş. Bugün için de gelecek için de doğru çevre için, doğal kaynaklar için doğru bir iş bu" dedi.
 
Programın son konuşmasını yapan Yalova Vali Yardımcısı Cezmi Türk Göçer ise, "Organik tarımın ilimiz için önümüzdeki günlerde artık olmazsa olmaz olacağını söylemek mümkün. Artık sağlık, hava toprak derken insan sağlığını da etkileyecek bu ürünlerde, tüketime kadarki süreç sertifikalı hale gelecek. 2005 yılından beri de bu anlamda çok ciddi kanuni düzenlemeler var" şeklinde konuştu.

Ekleme Tarihi
09.02.2012
Ekleyen Kişi
gidatarim2


Link: Organik Tarım Yalova'da Tartışıldı




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız