Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 15 Mayıs 2024 Çarşamba
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
BİM ve Migros dünya perakende liginde 

BİM ve Migros dünya perakende liginde

Denetim, vergi, yönetim danışmanlığı ve kurumsal finansman hizmetlerinde dünyanın önde gelen kuruluşlarından Deloitte, küresel perakendecilik sektörüne yön veren en büyük 250 şirketin performansını değerlendiren “Perakendenin Küresel Güçleri 2012” raporunu yayınladı.


250 perakende kuruluşunun toplam satışları 3.9 trilyon dolara ulaşırken, ilk sırayı yine 418 milyar dolarlık geliriyle Wal-Mart aldı. Raporda, Türkiye’den Migros Türk A.Ş. ve BİM Birleşik Mağazalar A.Ş. yer aldı. Geçen yıl Migros’un arkasında yer alan BİM, bu yıl 194’üncü sıraya yükselerek, Migros’u geride bıraktı. BİM, 4 milyar 371 milyon dolar satış geliri elde ederken, 199’uncu sırada yer alan Migros 4 milyar 232 milyon dolar gelir elde etti.

Deloitte Research Direktörü Dr. Ira Kalish, küresel ekonominin yavaşladığına ve 2012’deki büyümenin dünyanın lider pazarlarının çoğunda 2011’dekinden daha yavaş olacağının beklendiğine dikkat çekerek, şunları söyledi:

“Euro Bölgesi krizi yatırımcı ve tüketici güvenini etkilemeye devam ediyor ve önümüzdeki yıl ABD’deki büyümenin işsizliği önemli oranda azaltması pek de muhtemel görünmüyor. Çin ve diğer BRIC ekonomileri ise daha sıkı mali politikalar ve daha zayıf küresel büyümenin sonucu olarak yavaşlarken Japonya’nın önümüzdeki yıl güçlenmesi bekleniyor. Perakendeciler için en büyük teselli ise uzun vadededir. Her ne kadar 2012’deki ortam zorlu olsa da küresel ekonominin uzun vadeli gidişi iyi görünüyor.”
 
 
 
 
 
 
 

Ekleme Tarihi
10.02.2012
Ekleyen Kişi
şahin yaylacı


Link: BİM ve Migros dünya perakende liginde




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız