Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 13 Mayıs 2024 Pazartesi
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
Meysu, Güney Afrika Cumhuriyeti 

MEYSU, GÜNEY AFRİKA CUMHURİYETİ'NE ÇIKARMA YAPTI
 
HEDEFİ 1 MİLYON DOLARLIK İHRACAT

2011 yılında ihracatını yüzde 200 artırarak rekor kıran Gülsan Gıda, ihracat pazarlarına Afrika'nın en zengin ülkesi olan Günay Afrika Cumhuriyeti'ni de kattı. Bu pazarda da aranılan marka haline gelen Meysu, 2012 yılında Meysu meyve suları, süt, gazlı içecekler ve Gülsan marka reçel, salata sosları ile ürün çeşidini artırarak bu pazara 1 milyon dolarlık ihracat gerçekleştirmeyi hedefliyor.


CİRONUN YÜZDE 15'İ İHRACATTAN

Yıllık cironun yüzde 13-15'ini ihracattan elde eden Gülsan Gıda, 2011 yılında birçok pazarda aranılan meyve suyu markası haline geldi. ABD, Kanada, Avustralya, Almanya, Belçika, Hollanda, Danimarka, İsveç, Avusturya, İsviçre, Fransa, Bulgaristan, Polonya, Bosna, Arnavutluk, Singapur, Malezya, Çin, Japonya, Irak, Ürdün, Birleşik Arap Emirlikleri, Lübnan, Libya, Gürcistan, Türkmenistan, KKTC, Liberya, Gine, Uganda, Etiyopya, Gana, Fildişi Sahilleri, Cezayir, Afganistan, Pakistan, Azerbaycan ve Güney Afrika Cumhuriyeti'ne ihracat gerçekleştiren Gülsan Gıda toplam 50'den fazla ülkede ürünleri ile tanınıyor.

NAR SUYU İLE GİRİŞ YAPTIK

Son olarak Afrika kıtasının en zengin ülkesi konumunda olan Güney Afrika Cumhuriyeti'ni ihracat pazarları arasına kattıklarını anlatan Gülsan Gıda Yönetim Kurulu Başkanı Bekir Güldüoğlu "Bu pazara girebilmek için Johannesburg da 2 kez fuara katıldık. Böylesi önemli bir pazara Gülsan Premium ürün segmentinden Nar suyu grubu ile giriş yaptık. Pahalı navlun fiyatları sebebi ile yerel üreticiler ile rekabet ortamının neredeyse imkansız olmasından dolayı ürün farklılaştırma politikası izledik, ve Premium segment ürünlerinde Güney Afrika Borsasının en değerli şirketi ile dağıtım gerçekleştiriyoruz. Aynı zamanda 2012 yılında pazara uygun Meysu meyve suları, süt, gazlı içecekler ve Gülsan marka reçel, salata sosları ile ürün çeşidini artırmayı hedefliyoruz."

HEDEF 1 MİLYON DOLAR

İhracat konusunda uzman bir firma olduklarını söyleyen Gülsan Gıda Yönetim Kurulu
Başkanı Bekir Güldüoğlu "İhracat gerçekleştirdiğimiz pazarların dinamiklerini iyi biliyoruz.
Bu nedenle genel zorluklar dışında bu pazara da ürünlerimizi rahatlıkla gönderiyoruz. Ayrıca ulusal market zincirleri ile çalışmalarımız sonuçlanmak üzere ve kontrat aşamasındayız.

2012 yılında Güney Afrika pazarına 1 milyon dolarlık ihracat hedefliyoruz" diye konuştu.

DİĞER AFRİKA ÜLKELERİNE AÇILAN KAPI

Güney Afrika Cumhuriyeti'nin, Afrika kıtasının en zengin ülkesi konumunda olduğuna
dikkat çeken Gülsan Gıda Yönetim Kurulu Başkanı Bekir Güldüoğlu sözlerine şöyle devam etti: "Turizm ve ticaret merkezi diyebiliriz, aynı zamanda büyük bir coğrafyaya sahip bir ülke.

Finans ve bankacılık sistemi, siyasi ve ekonomik istikrarı olan bir pazar. Böyle artıları olan pazar, ihracat için önceliklidir. Diğer Afrika ülkelerinin aksine modern ticaret oranının arttığı, marketleşme ve zincir marketlerin pazarda önemli rolü olduğu bir durum sözkonusu. Ayrıca diğer Afrika ülkelerine açılan bir kapı gözü ile de bakmak gerekir."

Ekleme Tarihi
10.02.2012
Ekleyen Kişi
şahin yaylacı


Link: Meysu, Güney Afrika Cumhuriyeti'ne Çıkarma Yaptı




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız