Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 20 Mayıs 2024 Pazartesi
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
Gıda güvenliğinin anlatıldığı kamu spotunda bakanlık çalışanları rol aldı IcerikbannerUrl

Gıda güvenliğinin anlatıldığı kamu spotunda bakanlık çalışanları rol aldı

ANKARA (CİHAN)- Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, gıda güvenliği konusunda toplumsal bilinci artırmak için kamu spotu hazırladı. Televizyon kanallarında prime-time yayınlanan ve hikayesi animasyonla desteklenen ilk kamu spotunun senaryosundan yönetilmesine, çiziminden seslendirilmesine ve oyuncularına kadar bütün aşamalarında bakanlık personeli görev aldı.
 
    Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı'nca yayımlanan 102 nolu yönetmelikle, üretimden tüketime gıda güvenliği kapsamında başlayan yeni dönemi vatandaşlara anlatmak ve ‘Alo 174 Gıda Hattı'nı tanıtmak amacıyla toplam 5 kamu spotu hazırlandı. Yayınlanan ilk kamu spotu, güvenilir gıda hakkında vatandaşı bilinçlendirmeyi hedefliyor.
 
    Senaryosunda, salata yemek isteyen bir kadının salatasının sağlıklı ve güvenli olup olmadığı konusundaki soru işaretlerinin işlendiği ilk kamu spotu, ''İçiniz rahat olsun. Güvenilir gıda için her adımın takipçisiyiz.'' sloganıyla ekranlarda dönmeye başladı.
    Yakın zamanda izleyicilerin beğenisine sunulacak olan diğer kamu spotları ise hayvan sağlığı, bitki koruması, petshoplarda satılan hayvanlar gibi konularda vatandaşı bilgilendirici içeriklere sahip olacak.
 
    Televizyon kanallarında prime-time yayınlanan ve hikayesi animasyonla desteklenen ilk kamu spotunun senaryosundan yönetilmesine, çiziminden seslendirilmesine ve oyuncularına kadar bütün aşamalarında bakanlık personeli görev aldı. Kamu spotunun hazırlanmasında görev alan grafiker Tülay Yonar, projede diğer kamu spotlarından daha farklı bir spotla çıkmak istediklerini, bu nedenle reel karakterle birlikte çocukların da izleyebileceği ve sevebileceği animasyon ve daha canlı renkler kullandıklarını ifade etti.

    İkinci kamu spotunda oyunculuk yapan Fatih Yonar da bakanlığın çalışanları olarak, dışarıdan herhangi bir yardım almadan çekimlerin tüm aşamalarını gerçekleştirdiklerini ifade etti.




Ekleme Tarihi
10.02.2012
Ekleyen Kişi
gidatarim2


Link: Gıda güvenliğinin anlatıldığı kamu spotunda bakanlık çalışanları rol..




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız