Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 16 Mayıs 2024 Perşembe
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
Soğuk hava hal esnafını da olumsuz etkiled 

Soğuk hava hal esnafını da olumsuz etkiledi

OSMANİYE (CİHAN)- Doğu ve Güneydoğu illerinde kar yağışının köy yollarını kapatması, bu bölgelere narenciye ürünleri pazarlayan Osmaniye hal esnafını da olumsuz etkiledi.
 
Osmaniye Sebzeciler ve Komisyoncular Esnaf Odası Başkanı Murat Yalçın, bu süreçte umutlarını meyve suyu fabrikalarına bağladıklarını söyledi.
 
Hal esnafının Erzin, Dörtyol, Başlamış, Gökdere’den getirdikleri narenciye ürünlerini genellikle Doğu ve Güneydoğu illerine pazarladıklarını ifade eden Yalçın, kar sebebiyle köy yollarının kapalı olmasının işlerini olumsuz etkilediğini belirtti.
 
Çok çabuk çürüme özelliği olan portakalların ellerinde kaldığını belirten Murat Yalçın, umutlarını meyve suyu fabrikalarına bağladıklarını kaydederek şunları söyledi: “Son zamanlarda doğuda aşırı kar yağışı köy yollarının kapanmasına sebep olduğu için vatandaşlarımız şehre giderek alış veriş yapamıyor. Özellikle de narenciye ürünlerini bu tür havalarda doğu illerimize gönderemiyoruz. Çok çabuk bozulabilen özellikle portakallarımızı zarar etmemek için bağlantı kurduğumuz meyve suyu fabrikalarına gönderiyoruz. Fakat bu süreç fazla sürmez. Köy yollarının açılmasıyla birlikte bizim pazarımız da açılacaktır. Şu anda A sınıfı mandalina fiyatları 600–700 kuruşa, Portakal ise 500–600 kuruşa alıcı buluyor.”
 
Osmaniye’de yerli portakalın ağaç diplerinde çürüdüğünü ifade eden Osmaniye Sebzeciler ve Komisyoncular Esnaf Odası Başkanı Murat Yalçın, tüketilmemesini artan narenciye çeşidine bağladı.
 
Yalçın, “Şehir içerisinde evlerin bahçesinde bulunan yerli portakallar genellikle sıkıp suyu içilerek tüketilebilir portakallardır. Fakat aşırı soğuklar sebebiyle portakallar ağaç diplerine düşmektedir. Artan narenciye çeşitleri sebebiyle de bu portakallara vatandaşlar ilgi göstermiyor. Bir portakalı bahçeden ücretsiz alsanız dahi hale girmesiyle bizlere 150 kuruşa mal olmaktadır. Buna nakliyesi, işçiliği gibi masraflarını eklediğimizde para kazandırmıyor. Bizim işlerimiz arz talep üzerine endekslidir. Satamayacağımız, piyasada rağbet görmeyecek malları iş yerimize indiremeyiz.” dedi.

Ekleme Tarihi
11.02.2012
Ekleyen Kişi
gidatarim2


Link: Soğuk hava hal esnafını da olumsuz etkiledi




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız