Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 19 Nisan 2024 Cuma
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
Prof. Dr. Karadeniz: Fındığa göre çiçekten 80 kat fazla gelir elde edebilirsiniz  

Prof. Dr. Karadeniz: Fındığa göre çiçekten 80 kat fazla gelir elde edebilirsiniz
 
GİRESUN - Ordu Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Turan Karadeniz, fındık tarımında kullanılan aynı büyüklükteki bahçeden çiçek yetiştirilmesi durumunda 80 kat fazla gelir elde edilebileceğini söyledi.
 
GİŞHAD toplantı salonunda sinevizyon eşliğinde yapılan seminerde konuşan Karadeniz, kesme çiçek yetiştiriciliğinin bölgenin kurtuluşu olabileceğine işaret. Karadeniz, fındığa göre aynı büyüklükteki bir araziden kesme çiçek yetiştiriciliği ile 80 kat daha fazla gelir elde edilebileceğini vurguladı. Özellikle yaz aylarında Ordu ve Giresun’da kesme çiçek yetiştiriciliğini rahatlıkla yapabileceğini belirten Karadeniz, “Çok sıcak havalarda kesme çiçek yetiştirilemiyor, Antalya yöresinde kış ılıklığı olduğu için burada kolaylıkla yetiştiriliyor. Ancak yaz aylarında bölgemizde hava sıcaklığının yüksek olması nedeniyle daha yüksek yörelerde yetiştirilebiliyor. Temmuz, Ağustos aylarında buradaki yetiştiricilik azaldığı için Ordu ve Giresun gibi bölgelerde ihtiyaç karşılanabilir." dedi.
 
Ordu ve Giresun’da kesme çiçekçiliğin çok fazla bilinmediğini aktaran Prof. Dr. Karadeniz, "Yetiştirilmeme sebeplerine baktığımızda ilk göze çarpan, bizde çiçek kültürünün olmaması. Yine arazilerin hisseli olması yetiştiriciliğin önündeki engel olarak görülüyor. Yapılan bazı çalışmalarda 200 metrekare üzerine 7 bin TL ile kurulacak seralardan yıllık 12 bin TL gelir elde edilebilir. Fındıktan 80 kat daha fazla.” şeklinde konuştu.(CİHAN)

Ekleme Tarihi
12.02.2012
Ekleyen Kişi
gidatarim2


Link: Fındığa göre çiçekten 80 kat fazla gelir elde edebilirsiniz




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız