Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 26 Nisan 2024 Cuma
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
Sevgililer Günü için Kenya, Kolombiya ve Ekvator 

Sevgililer Günü için Kenya, Kolombiya ve Ekvator'dan gül ithal ettiler

ADANA (CİHAN)- Adana Çiçekçiler Esnaf Odası Başkanı Süleyman Oğuz, olumsuz hava şartları nedeniyle, çiçek seralarının da zarar gördüğünü belirterek, 14 Şubat Sevgililer Günü için çiçek ithal ettiklerini bildirdi.

Başkan Süleyman Oğuz, mevsim normallerinin altında seyreden olumsuz hava şartlarını sürmesi nedeniyle seralarda çiçek üretiminin yüzde 60’a varan oranda azaldığını, bunun da üretim maliyetlerine olumsuz yansıdığını söyledi. Soğuk hava ve düşük üretim nedeniyle artan maliyetlerin çiçek fiyatlarına yansımasının kaçınılmaz olduğunu belirten Başkan Oğuz, “Çiçek fiyatlarımız geçen yıla oranla zorunlu olarak arttı. Daha önce dalını 5 liraya sattığımız gülü bu sene 7 – 10 lira arasında satmak zorunda kalıyoruz.
 
Türkiye’de iç pazarın ihtiyacını karşılamak için Kenya, Kolombiya ve Ekvator’dan gül ithal ediyoruz. Yaklaşık 70 – 100 bin dal arasında sadece gül getirdik. Ukrayna, İngiltere, Almanya ve Romanya gibi AB ülkelere çiçek ihraç ederken, şu anda ithalatçı duruma gelmemiz de üzüntü verici.Olağan dışı iklim şartları bizi bu hale getirdi.” dedi.
 
Başkan Oğuz, bu yıl yaşanan şartları dikkate alarak, seneye daha tedbirli olacaklarını, başta seralara çift kat naylon çekilip, daha geniş alana kalorifer monte edileceğini, daha iyi ısı için daha kaliteli kömür kullanılacağını, üreticinin de gece gündüz başında olmasının isteneceğini belirtti.
 
Oğuz, “Soğuk hava şartları nedeniyle, yeterli çiçek üretilememesi, fiyatları artırsa da, vatandaşlarımızın sevgilerini anlatmak, göstermek adına, 3 – 5 liralık artışa rağmen çiçek almaya devam edeceklerine inanıyoruz. Esnafımız da elinde olmayan bu nedenlere rağmen, kar marjını en düşük seviyede tutarak, vatandaşların çiçek alımına yardımcı olacaklarına inanıyorum. Sevdiklerinize seni seviyorum demenin en güzel yolu çiçekle olur. Bir çiçek, çok şeyi anlatmaya yeter. Sevginizi çiçeklerle anlatın.” diye konuştu. CİHAN

Ekleme Tarihi
13.02.2012
Ekleyen Kişi
gidatarim2


Link: Sevgililer Günü için Kenya, Kolombiya ve Ekvator'dan gül ithal ettiler




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız