Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 12 Mayıs 2024 Pazar
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler

 
Fruit Lojistica Fuarı'nın ardından -Narenciye Tanıtım Grubu Başkanı Kavak: ''Almanya'da gerçekleştirilen fuara 40 firma ile ulusal seviyede katılım gerçekleştirdik''

 
 
 
 
MERSİN (A.A) - Narenciye Tanıtım Grubu Başkanı Ali Kavak, Almanya'nın başkenti Berlin'de 8-10 Şubat tarihleri arasında gerçekleştirilen Fruit Lojistica Fuarı'na (Uluslararası Sebze ve Meyve Pazarlama Fuarı) 40 firma ile ulusal seviyede katılım gerçekleştirdiklerini bildirdi.

     Akdeniz İhracatçı Birlikleri (AKİB) Koordinatör Başkanlığını da yürüten Kavak, yaptığı yazılı açıklamada, 44 milyon tonluk meyve sebze üretimi ve 3,2 milyon tonluk ihracat gerçekleştiren Türkiye'nin, yeni fırsatlar yaratmak amacıyla Fruit Lojistica Fuarı'na katıldığını belirtti.
 
     Bu yıl Türkiye'nin, Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan'ın da katıldığı fuarda partner ülke (kardeş ülke) olarak yer aldığına işaret eden Kavak, şunları kaydetti:

     ''Ülkemiz, bu yıl ki fuarda bin metrekarenin üzerinde alanda taze meyve, sebze, narenciye, organik meyve-sebze ve paketleme sektöründen 40 firma ile ulusal seviyede temsil edildi. Ayrıca Türk turunçgilini dünyaya tanıtmak için üzere çeşitli ülkelerde faaliyetler gerçekleştiren Narenciye Tanıtım Grubu da 119 metrekare stant ile fuarda yer aldı. Fuara kardeş ülke olarak katılmamızın, ülkemiz için dünya çapında farkındalık yaratma ve hedefine ulaşma yolunda önemli fırsat sunacağına inanıyorum.''

     Türkiye'nin yaş meyve sebze ihracatının geçen yıl 2,3 milyar dolar civarında olduğuna işaret eden Kavak, amaçlarının Cumhuriyet'in 100. yılı olan 2023'deki 500 milyar dolarlık hedefte 10 milyar dolarla yer almak olduğunu vurguladı.


Ekleme Tarihi
13.02.2012
Ekleyen Kişi
gidatarim2


Link: Fruit Lojistica Fuarı'nın ardından...




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız