Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 26 Nisan 2024 Cuma
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
HAS Parti Kayseri İl Başkanı İsmail Gökşen 

“2B ORMAN İŞGALİNDEN BAŞKA BİR ŞEY DEĞİL”


KAYSERİ (İHA) - HAS Parti Kayseri İl Başkanı İsmail Gökşen, 1981 yılından bu yana 'Orman niteliğini kaybetti' denilerek bazı alanları orman rejimi dışında bırakma mantığının, arsa özelleştirme ve rant sağlamaya katkıda bulunmayı amaçladığına dikkat çekti.


2B işgalleri ile ilgili yazılı açıklamada bulunan Gökşen, önce bilim ve fen bakımından tam olarak orman niteliğini kaybettiği öne sürülerek orman rejimi dışına çıkarılıp, hazineye devredilen yerler “2B arazisi” olarak adlandırılmanın, hukuk kurallarına aldırış edilmediğinin göstergesi olduğunu belirtti.

Gökşen açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

“Bilinmektedir ki 1983 yılından beri 2B nin çözümü amacı ile üç kez çıkarılan yasalar ve uygulamalar Anayasa Mahkemesince iptal edilmiştir. Anayasa Mahkemesinin 2002/21 K.-2001/382 E. Sayılı “…yasa koyucunun, bu alanların kullanılıcılarına veya başkalarına, hatta orman içi köyler halkına satılmasını veya bu amaçla devredilmesini sağlayacak bir düzenleme yapması olanaklı değildir.” Kararı ile Anayasa'nın 170. Maddesine aykırı bulunarak iptal edilmiştir. 2B arazilerinin yalnızca %4,5'ini oluşturan yapılaşmış yerlerin fotoğraflarını göstererek gerçek gizlenmektedir. Gerçekte ise ormanları ve bu alanları arsa özelleştirme ve rant sağlama alanı olarak görülmektedir. Komisyonlarca 2A düşük eğilimli bazı orman alanlarını orman dışına çıkartıp tarım alanına dönüştürmek ve imara açmayı planlanmaktadır. Çözüm için temel anlayış ormanları korumak olmalıdır. Orman kaynak değil çocuklarımıza bırakacağımız doğal varlığımızdır. Orman sadece ağaç topluluğu da değildir bir ekosistemdir. Ekosistem bozulması tüm sistemin bozulması demektir. Çözüm sürekli mülkiyetidir; sürekli mülkiyetle işgalci belli bir süre için bedel ödeyerek bu alandan yararlanır süre bittiğinde alan yeniden asıl sahibi devletin tasarrufuna döner. Anayasanın 169 son fıkrası ile 170. Maddesi 6831 sayılı kanun 2. Maddesi tümü ile 1. Maddesindeki tanım düzeltilmeden 2B sorunu çözülemez.”
 
Gökşen, TBMMtarafından verilen söz konusu kararın özendirici olacağını ve ülkenin yarınlarını olumsuz etkileyeceğini dile getirdi.

Ekleme Tarihi
15.02.2012
Ekleyen Kişi
şahin yaylacı


Link: “2B Orman İşgalinden Başka Bir Şey Değil”




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız