Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 01 Haziran 2024 Cumartesi
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
 

Fruit Lojistica Fuarı'nın ardından -Almanya'daki fuarda Türkiye stantlarını gezen 17 kişilik Japon alım heyeti Mersin'de bir dizi temaslarda bulundu 

MERSİN (A.A) - Almanya'nın başkenti Berlin'de 8-10 Şubat tarihleri arasında gerçekleştirilen Fruit Lojistica Fuarı'nda Türkiye stantlarını gezen 17 kişilik Japon alım heyeti, Mersin'de bir dizi temaslarda bulundu.

     Akdeniz İhracatçı Birliklerinden (AKİB) yapılan yazılı açıklamaya göre, Japonya'nın çeşitli bölgelerindeki narenciye, yaş meyve ve sebze sektöründe faaliyet gösteren toptancı şirketlerin yetkililerinden oluşan 17 kişilik bir heyet, Fruit Lojistica Fuarı'nı ziyaret ettikten sonra, bir dizi temas ve incelemelerde bulunmak üzere Mersin'e geldi.

     Program kapsamında AKİB'i ziyaret eden heyet, Türkiye Yaş Meyve Sebze Sektör Kurulu Başkanı Kemal Kaçmaz, Akdeniz Yaş Meyve Sebze İhracatçıları Birliği üyeleri Mehmet Soylu ve Sefa Çakır, AKİB Genel Sekreteri İsmail Çetin ile AKİB Genel Sekreter Yardımcısı Ümit Sarı tarafından ağırlandı.

     Türkiye ile Japonya arasındaki ticari ilişkilerin geliştirilmesi ve Çukurova yöresindeki narenciye üretimi ve ihracatı ile bilgi almak amacıyla AKİB'i ziyaret eden heyet, kendilerine gösterilen misafirperverlikten duydukları memnuniyeti dile getirdi.

     Görüşmeler sonucunda çok iyi bağlantılar kurup, iki ülke arasındaki ticareti artırmayı temenni ettiklerini belirten AKİB Genel Sekreteri İsmail Çetin, uzun ve üstün gayret gösterilen çalışma sonucunda, geçen sene Japonya'ya ilk defa gerçekleştirilen greyfurt ihracatıyla dünyanın en gelişmiş ekonomisine sahip olan Japonya'ya yaş meyve sebze ihracatının kapısını araladıklarını hatırlattı.

     Bundan sonraki süreçte tüm yaş meyve sebze ve narenciye ürünlerinin kısa sürede Japon pazarında yer almasını ümit ettiklerini ifade eden Çetin, Japonya'ya ihracatın, Türkiye'nin yaş meyve sebze ihracatı açısından büyük önem taşıdığını vurguladı.

     Türkiye Yaş Meyve Sebze Sektör Kurulu Başkanı Kemal Kaçmaz da, Japonya'nın gıda ithalatına bakıldığında Japonya'nın yıllık yaş meyve sebze ithalatının Türkiye'nin toplam yaş meyve sebze ihracatına yakın olduğunun görülebileceğini, ilerleyen süreçte, gerçekleşen ikili ilişkilerin de katkısıyla Japonya pazarındaki Türkiye payının artacağına inandıklarını kaydetti.

     AKİB Genel Sekreter Yardımcısı Ümit Sarı ise AKİB ve Narenciye Tanıtım Grubu ile ilgili olarak heyete bilgiler aktarırken, Japon heyet de ülkelerinin beklentilerini Türk ihracatçılarla paylaşarak, Japon ekonomisi ve narenciye pazarı hakkında bilgi verdi.

     AKİB ziyaretinin ardından Japon heyet, bazı yaş meyve sebze paketleme firmalarının tesislerinde incelemelerde bulundu.


Ekleme Tarihi
16.02.2012
Ekleyen Kişi
gidatarim2


Link: Fruit Lojistica Fuarı'nın ardından




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız