Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 16 Mayıs 2024 Perşembe
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
 

Greenpeace üyelerinden GDO’ya karşı silindirli eylem

İSTANBUL (CİHAN)- Greenpeace üyesi bir grup, Eminönü’nde içeriğinde 'Genetiği Değiştirilmiş Organizma (GDO) bulunan ürünlerin ithal edilmesini protesto etti.
 
Protesto eyleminde, inek kostümü giyen bir eylemci, sürdüğü silindirle yere atılmış GDO'lu mısır koçanları, yumurta, süt ve yoğurt kutularını ezdi. Eylemciler daha sonra hep GDO’lu ürünleri temsil eden mısır koçanları yumurta kartonlarını ve süt kutuları üzerinde zıplayarak “Yemezler” diye bağırdı.
Greenpeace üyesi 20 kişi sabah saat 10.00'da Eminönü Meydanı'nda toplandı. "GDO mu! yemezler" yazılı bir bez afiş açan eylemciler, sembolik GDO'lu mısır koçanları, yumurta, süt ve yoğurt kutularını yere serdi. Ardından da inek kostümü giyen bir eylemci, sürdüğü silindirle yere atılmış bu malzemelerin üzerinden geçti. Silindirle ezme işleminin ardından diğer eylemciler de ürünlerin üzerinde zıplayarak protesto gösterisine katıldı. Bu sırada meydana bulunan az sayıdaki vatandaş eylemi meraklı gözlerle izledi.
Grup adına basın açıklaması yapan Greenpeace Akdeniz Tarım Kampanyası Sorumlusu Tarık Nejat Dinç, 13 GDO'lu mısır çeşidinin yem amaçlı kullanılmak üzere ithal edilmesine izin verilmesinin ardından 9 yeni GDO’lu mısırın ithali için başvuru yapıldığını hatırlattı. Dinç, “9 yeni GDO'lu mısırın ithalat başvurusu inceleniyor.
 
Greenpeace olarak bileşeni olduğumuz 'GDO'ya Hayır Platformu' ile birlikte bu mısır çeşitleriyle ilgili bilimsel görüşümüzü hazırlıyoruz. Önümüzdeki hafta bu sonuçları kamuoyuyla paylaşacağız. Bugün hayvan yemi olarak gündemimize giren GDO'ları önümüzdeki günlerde doğrudan insan gıdası olarak soframıza getirmeye çalışacaklar ama artık yemezler. Halkımızı GDO'lu yemle beslenen hayvanlardan elde edilen et, süt yumurta ve peynire yemezler demeye davet ediyoruz” dedi.
 
GDO’lu ürünlere karşı sesini yükseltmek isteyen herkesi 'www.yemezler.org' internet sitesine beklediklerini ifade eden Dinç, “Bir imza atın, hep birlikte Türkiye'yi GDO çöplüğü olmaktan kurtaralım." diye konuştu. Eylemi izleyen vatandaşlar ise sofralarına gelen yiyeceklere artık kuşku ile baktıklarını ancak yapacak bir şeylerinin de olmadığını belirtti.
 
Greenpeace üyeleri, eylemlerinin ardından vatandaşlara GDO ile ilgili bilgilerin yer aldığı broşürleri dağıttıktan sonra alandan ayrıldı.


Ekleme Tarihi
17.02.2012
Ekleyen Kişi
gidatarim2


Link: Greenpeace üyelerinden GDO’ya karşı silindirli eylem




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız