Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 25 Nisan 2024 Perşembe
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
 

ELAZIĞ'DA BRUSELLA HASTALIĞINA KARŞI AŞILAMA ÇALIŞMALARI

ELAZIĞ (İHA) - Elazığ Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Abdülmecit Yaşa, brusella hastalığına karşı dişi sığır, koyun ve keçilere yönelik aşılama çalışması yapacaklarını söyledi.
 
Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Abdülmecit Yaşa, yaptığı açıklamada, bu yıl uygulamaya konulacak olan 'Brusellanın konjuktival aşı ile kontrol ve eradikasyonu projesi' kapsamında ülke genelinde olduğu gibi kentte de tüm dişi sığır, koyun ve keçilerin brusella hastalığına karşı koruyucu olarak konjuktival aşı ile aşılanacağını belirtti. Yaşa, il genelinde sığırlara uygulanacak aşılama projesinin 10 Mayıs-15 Temmuz 2012, koyun ve keçilere uygulanacak olan aşılama projesinin ise 10 Nisan-15 Haziran tarihleri arasında gerçekleştirileceğini ve aşılamaların doz ücreti alınmadan tatbik edileceğini dile getirdi.
 
Yaşa, "Brusella aşılama projesi sığırlarda 10 yıl süre ile uygulanacak olup, iki yıl üst üste aşılanan hayvanlar ömür boyu hastalığa karşı bağışıklık kazanacaktır. Koyun ve keçilerde ise proje 6 yıl süre ile uygulanacak olup, bir yıl aşılanan hayvanlar ömür boyu hastalığa karşı bağışıklık kazanacaktır. İnsanlara da bulaşan zoonoz bir hastalık olması nedeniyle hayvanlarda önem arz eden brusella hastalığı ile yapılacak olan bu aşılama mücadelesi sonucunda, hastalığın ülke genelinde tamamen yok edilmesi planlanmaktadır" dedi. 

Ekleme Tarihi
17.02.2012
Ekleyen Kişi
şahin yaylacı


Link: Elazığ'da Brusella Hastalığına Karşı Aşılama Çalışmaları




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız