Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 15 Mayıs 2024 Çarşamba
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
Kasaplar AB standardını yakaladı 

Kasaplar AB standardını yakaladı

HATAY (CİHAN)- İskenderun Kasaplar Odası, ilçe genelinde faaliyet gösteren kasaplar ile AB standardını yakalıyor. Avrupa Birliği (AB) standardı ayarında örnek bir uygulama başlatan Kasaplar Odası, kasaplara, beyaz iş gömleği, iş önlüğü, bone, maske ve plastik eldiven dağıttı.

Oda Başkanı Mustafa Er, “Dana ve koyun etlerinin ana parçalarını gösteren posterleri yaptırarak İskenderun ve çevresindeki kasaplarımıza dağıttık. Böylece müşterilere alacakların etin neresi olduğunu öğrenmelerine katkı sağladık. Tarım Bakanlığının genelgesini oda üyelerimize izah ederek, kasapların yapmaları ve yapmamaları gereken kuralları sıraladık.” dedi.

Er, “İskenderun genelinde hijyenik iş gömlek ve önlüğü satan olmadığından İstanbul, Ankara, İzmir, Ankara gibi illerden numune önlük ve gömlek getirdik ve bunlardan en iyi olanları seçtik. Gömlek ve önlüklerimizi bone, ağız maskesi ve plastik eldivenle tamamlayarak, hijyenik şartlara uygun kasap profilleri oluşturma yoluna gittik.
 
Gömlek ve önlüklerimizi üyelerimize ücret almadan dağıtmaya başlattık. Örnek uygulamamızı İskenderun’dan başlatıyoruz. İnşallah başlattığımız uygulama dalga dalga Türkiye’nin tüm il ve ilçelerine yayılır. Bu işin Türkiye genelinde öncüsü olmak bizleri mutlu eder. 2013 yılında oda üyelerimizin çocuklarına eğitim bursu vermeyi planlıyoruz. Esnafımızdan aldığım gücü yine onlarla paylaşmanın hazını yaşıyorum. Bu vesileyle yönetim kurulu adına , esnafımıza katkılarından dolayı sevgi ve saygılar sunuyorum.” diye konuştu. CİHAN

Ekleme Tarihi
17.02.2012
Ekleyen Kişi
gidatarim2


Link: Kasaplar AB standardını yakaladı




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız