Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 20 Nisan 2024 Cumartesi
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
küçükbaş hayvan, koyun, keçi 

Kahta Gıda, Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürü Başyiğit Açıklaması

Kahta Gıda, Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürü Şevket Başyiğit, çiftçilere koyun ve keçilerini Brucella Rev-1 aşısı yaptırmaları konusunda uyardı.


Başyiğit, yaptığı yazılı açıklamada, koyun, keçi yetiştiriciliğinin bölgenin önemli bir iş kolu olduğunu, ancak eskiye oranla azaldığını bildirdi.

Koyun, keçi yetiştiriciliğinin devlet kontrolünde bilinçli olarak yapılmasıyla tekrardan yeni bir iş ve kazanç kapısı olmaya başladığını vurgulayan Başyiğit, şunları kaydetti:

"Çiftçilerimizin sağlıklı hayvancılık yapmaları için bakanlığımızın öngördüğü programlı aşıları yaptırmaları ve kontrollü ilaç kullanmaları gerekiyor. Ayrıca, çiftçilerimizin, damızlık anaç koyun, keçi yetiştiriciliğinde faydalanabilmesi için damızlık ve keçi yetiştiricileri birliklerine üye olmalıdırlar. Koyun, keçi kayıt sistemine ve Türkvet'e kayıtlı, kuzu, oğlaklarına Brucella Rev-1 aşısı yaptırmaları gerekiyor .Bu şartları yerine getiren yetiştiricilerimiz damızlık anaç koyun, keçi başına yılda bir kez olmak üzere desteklemeden yararlanacaklar. Bu amaçla, 2011 yıllında her anaç koyun ve keçi başına 15 TL ve yine 2011 yıllında doğan her kuzu ve oğlak başına 4 TL aşı desteklemesi ödenecektir. Bu arada küçükbaş havyacılığımızı ve sağlığımız tehdit eden önemli bir hastalıktan da korunmuş olacaktır." (AA)

- ADIYAMAN

Ekleme Tarihi
18.02.2012
Ekleyen Kişi
şahin yaylacı


Link: Kahta Gıda, Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürü Başyiğit Açıklaması




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız