Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 03 Mayıs 2024 Cuma
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
 

Çiftçilere ''sigorta'' uyarısı

ANTALYA (A.A) - Kaş Ziraat Odası Başkanı Ramazan Süer, çiftçilerin doğal afetler sonucu zarar görmemeleri için mutlaka tarım sigortası yaptırmaları konusunda uyardı.
 
     Süer, AA muhabirine yaptığı açıklamada, son fırtınalardan sonra yaptıkları incelemelerde Ova, Gelemiş, Kınık, Çavdır, Çayköy, Yeşilköy ve Palamut köylerinde yaklaşık 750 dekarlık alanda zarar tespit ettiklerini söyledi.
 
     En fazla zararın Yeşilköy'de olduğunu belirten Süer, bazı seraların camlarının kırıldığını, örtülerinin paçalandığını, bir çoğunun da kullanılmaz hale geldiğini anlattı.
 
     Kaş Kaymakamlığı'nın başkanlığında hasar tespit komisyonu kurulduğunu belirten Suer, kesin zarar bilançosunun komisyonun çalışmalarının ardından belirleneceğini kaydetti.
 
     Suer, 2090 sayılı Tabii Afetlerden Zarar Gören Çiftçilere Yapılacak Yardımlar Hakkında Kanunu ile fırtına, rüzgar, sel, dolu gibi konuların tabii afet dışına alınıp, sigorta kapsamına alındığa dikkati çekerek, bu olaylar karşısındaki zararların devlet tarafından karşılanmadığını vurguladı.
 
     Görüştükleri çiftçilere sigorta yaptırarak kendilerini ve ürünlerini güvence altına almaları hususunda uyarılarda bulunduklarını ifade eden Suer, sigorta yaptıran çiftçilerin pirim bedelinin yarısının devlet tarafından karşılandığını anımsattı.
 
     Sigortası olan çiftçilerin, tuttukları hasar tespit raporları ile zararlarının tamamını sigortadan alacaklarını ifade eden Suer, ''Önümüzde bahar yağmurları var ve Batı Akdeniz'in fırtınaları meşhur, asla sigorta için geç değildir'' dedi.
 
     Süer, her zaman çiftçilerin yanında olduklarını dile getirdi. Kaş İlçe Tarım Müdürü Adem Aydın da, hasar tespit çalışmalarının tamamen istatistik amaçla yapıldığına dikkati çekerek, sadece Afet Bölgesi ilan edilen yerlerde meydana gelen zararların devlet tarafından karşılandığını vurguladı.
 
     Aydın, çiftçilerin doğal afetler sonucu mağdur olmamaları için mutlaka tarım sigortası yaptırmaları gerektiğini kaydetti.

Ekleme Tarihi
21.02.2012
Ekleyen Kişi
şahin yaylacı


Link: Çiftçilere ''sigorta'' uyarısı




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız