Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 16 Mayıs 2024 Perşembe
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
Tarım Kredi Kooperatifleri Birliği, 500 köyde çiftçileri bilgilendirecek 

Tarım Kredi Kooperatifleri Birliği, 500 köyde çiftçileri bilgilendirecek

SAMSUN (CİHAN)- Birleşmiş Milletler (BM)’in hızla artan açlık, yoksulluk ve küresel iklim değişikliğiyle ortaya çıkan gıda sorunlarına dikkat çekmek amacıyla 2012’yi Uluslararası Kooperatifler Yılı ilan etmesi Türkiye Tarım Kredi Kooperatifleri Birliği (TKKB)’ni de harekete geçirdi.
 
Yıl boyunca birçok etkinlik yapmaya hazırlanan birlik, bölgelerdeki kooperatif yönetim ve denetim kurullarına seminerler vermeye hazırlanıyor. TKKB Samsun Bölge Birliği Müdürü Mesut Atav, kooperatiflere bağlı bin köyden 500’ünde çiftçilere yönelik bilgilendirme toplantıları yapacaklarını açıkladı.
 
    Cihan Haber Ajansı (Cihan)'na konuşan TKKB Samsun Bölge Birliği Müdürü Mesut Atav, Tarım Kredi Kooperatifleri Birliği’nin, Türkiye’de tarımsal kooperatifçiliğin lokomotifi olduğunun altını çizdi.
 
    Dünya kooperatifçilik yılı ilan edilmesindeki asıl sebebin bu sektöre dikkat çekmek olduğunu ifade eden Atav, “Dünya’da artık büyük şirketler bile güçlerini birleştirerek uluslararası sahada çalışmalar yaparak kar marjlarını yükselmeye çabasındalar. Bu sahada insanların tek başına ticari aktör rolü oynamaları çok zor. Dolayısıyla kooperatif tarzı kuruluşlar bunların ortak menfaatlerini korumak üzere birlikteliklerini sağlıyor. Uluslararası arenada farklı sektörler bir araya gelerek birlikler kuruyor. Bu sayede muhatap kişilere karşı daha güçlü olmanın yollarını arıyorlar. Tarım Kredi Kooperatifleri Birliği de dünyadaki kooperatifçilikle ilgili bütün örgütlere ve kuruluşlara üyedir. İyi ilişkilerimiz var. Yani bu birliktelik belki yakın gelecekte dünya kooperatifçiliği haline gelebilir.” dedi.
 
    TKKB’nin 1,5 milyon tonla Türkiye’nin en büyük kimyevi gübre tüketicisi olduğunu söyleyen Mesut Atav, “Dünya kooperatifçilik yılı ilan edilmesinin diğer bir sebebi de özellikle zayıf halkaların birlikte hareket ederek güçlerini artırabilmelerine ve büyük sermayeler karşısında pazarlık güçlerini ve yapılan ticaretteki otoritelerini artırabilmek üzere dikkat çekme çalışmasıdır. Bu amaçla 29 Mart’ta bütün bölgemizdeki kooperatiflerin yönetim ve denetim kurulu üyelerini Samsun ve Ünye’de toplayıp seminer vereceğiz. Tabi biz de bu etkinlikler kapsamında çiftçilerimizi bilgilendireceğiz. Şuan 4 ilde 70 kooperatif bize bağlı. Kooperatiflere bağlı bin köyden 500’ünde çiftçilerle toplantılar düzenleyecek, kooperatifçiliğin yararlarını anlatacağız. Çok etkili olacağını düşünüyoruz. Bu imkânlardan herkesin yararlanmasını sağlamaya çalışacağız." ifadelerini kullandı.
 
 

Ekleme Tarihi
21.02.2012
Ekleyen Kişi
gidatarim2


Link: Tarım Kredi Kooperatifleri Birliği, 500 köyde çiftçileri bilgilen....




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız