Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 01 Haziran 2024 Cumartesi
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
Ege İhracatçı Birlikleri BioFach’ta bir ilke imza attı 

Ege İhracatçı Birlikleri BioFach’ta bir ilke imza attı

İZMİR (CİHAN)- ABD'den sonra dünyanın en büyük organik ürünler tüketicisi olan Almanya’da düzenlenen Dünya Organik Ticaret Fuarı (World Organic Trade Fair–BioFach 2012)’nda, Ege İhracatçı Birlikleri (EİB) tarafından iki konferans verilerek bir ilke imza atıldı.
 
BioFach'a 1998 yılından beri Türkiye Ulusal Katılım Organizasyonu düzenleyen EİB, Türkiye ve AB Sivil Toplum Diyaloğu–2 programı çerçevesinde desteklenen "Organik Tarım için Avrupa Kümelerarası İşbirliği Platformunun Geliştirilmesi Projesi" kapsamında, Türkiye’de organik tarımının gelişimini anlatan iki konferans verdi.
 
Nürnberg şehrinde 15-18 Şubat 2012 arasında düzenlenen BioFach'ta, EİB şemsiyesinde kuru meyve, zeytinyağı, bal, aromatik bitkiler, esansiyel yağlar, yaş meyve sebze ve konserve sektörlerinde faaliyet gösteren 14 Türk firması yer alırken Türkiye’den toplam 25 firma katıldı. Fuarda “Sağlıklı Beslenen Çocuk/Türk Organik Gıda Ürünleri” konulu tanıtım etkinlikleri yürüttüklerini belirten EİB Genel Sekreteri Sezmen Alper, “Ulusal katılım stantlarımızda yer alan Türk lokantasında, organik ürünlerimizle hazırlanmış zengin bir menü eşliğinde geleneksel mutfağımız tanıtıldı. Türk organik ürünleri, ziyaretçilerden tam not aldı.” dedi.
 
BioFach 2012'deki konferanslar ve proje hakkında bilgi veren EİB Koordinatör Başkanı Mustafa Türkmenoğlu ise şunları söyledi: “Organik ürün ihracatında koordinatör birlik olarak ihracatçılarımıza destek olmak ve sürdürülebilir ihracat artışları sağlamak için BioFach’a her yıl milli katılımın yanısıra bu sene bir ilki gerçekleştirmenin gurur ve mutluluğunu yaşıyoruz. Türkiye’den ilk kez bir kurum, sektörü ve sektör oyuncularını tanıtmak, uluslararası diyalog ve işbirliğini arttırmak üzere iki konferansı, BioFach çatısı altında düzenledi. Hem birliklerimiz hem de sektör için iyi bir deneyim ve tanıtım fırsatı olduğunu düşündüğümüz konferanslara, dünyanın dört bir köşesinden katılımcılar yoğun ilgi gösterdi.“ şeklinde konuştu.

Söz konusu konferanslarda Türkiye’de organik tarım, gelişmeler ve kanuni düzenlemeler Ege Üniversitesi Ziraat Fakültesi Bahçe Bitkileri Bölümü Öğretim Görevlisi Prof. Dr. Uygun Aksoy, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Organik Tarım Dairesi Başkan Vekili Vildan Karaarslan, Avrupa Birliği Bakanlığı Tarım Balıkçılık Başkanlığı Uzmanı Eda Zorlu ve İzmir Organik Gıda Kümesi Ekolojik Tarım Organizasyonu Derneği Başkanı Atila Ertem tarafından aktarıldı. CİHAN

Ekleme Tarihi
22.02.2012
Ekleyen Kişi
gidatarim2


Link: Ege İhracatçı Birlikleri BioFach’ta bir ilke imza attı




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız