Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 13 Mayıs 2024 Pazartesi
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler

Narenciye İhracatcısına E-ticaret Uygulaması

 Narenciye Tanıtım Grubu (NTG), Türk narenciye sektörünü ve ihracatçılarını tanıtarak e-ticaret'i geliştirmeye yönelik İngilizce yayın yapan "www.turkishcitrus.com" adlı internet portalını hayata geçirdi.
 
 

Veli Gürgah - Narenciye Tanıtım Grubu (NTG), Türk narenciye sektörünü ve ihracatçılarını tanıtarak e-ticaret'i geliştirmeye yönelik İngilizce yayın yapan "www.turkishcitrus.com" adlı internet portalını hayata geçirdi.

NTG Yönetim Kurulu Başkanı Ali Kavak, AA muhabirine yaptığı açıklamada, NTG'nin, narenciye ürünlerine yurt içi ve yurt dışında talebi artırmak, kaliteli üretim planlaması ve doğru pazarlama kanallarının kullanımını yürütmek için Ekonomi Bakanlığı'nın izniyle kurulduğunu anımsattı.

Narenciyede "Türk Malı" imajını ön plana çıkararak markalaşmaya önem verdiklerini ifade eden Kavak, "Narenciye ürünlerinin, içerdiği vitamin ve lifler ile insan sağlığı üzerindeki olumlu etkileri tüm dünyada kabul görmüş bir gerçektir. Yürüttüğümüz tanıtım kampanyaları ile ürünümüzün bu özelliklerini ön plana çıkararak, hem dış hem de iç piyasada tüketici alışkanlığını yerleştirmeyi hedefliyoruz" dedi.

Kavak, bunun yanı sıra günümüzün gelişen teknolojisini de kullanarak, sanal ortamda Türk narenciye sektörünü ve ihracatçılarını tanıtmak amacıyla İngilizce yayın yapan ve firmaların e-ticaret yapabileceği B2B Projesi olan"www.turkishcitrus.com" adlı internet portalını aktif olarak hayata geçirdiklerini söyledi.

Başbakanlığın belirlediği 11 öncelikli "e-devlet" projesinden birinin

"yurt dışına e-ticaret projesi" olduğunu vurgulayan Kavak, söz konusu projenin, Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan'ın "Türkiye'nin uluslararası alanda hak ettiği yeri almasında önemli rolü olacağına inandığını belirttiği 'e-ticaret'i yaygınlaştırma hedefi" doğrultusunda uygulamaya konulduğunu ifade etti.

Proje ile öncelikle Fransa, Romanya, Suudi Arabistan ve Irak'a olmak üzere toplam 25 farklı ülkede Türk narenciye sektörünün ve ihracatçılarının tanıtılması hedeflendiğini belirten Kavak, şöyle konuştu:

"Portal içerisinde sektörde faaliyet gösteren her şirkete yer ayrıldı. İhracatçı şirketlerimiz portala girerek kendi alanlarında bilgilerini günceleyebilecek, fotoğraf ekleyip çıkarabilecek. Proje kapsamında 25 ülkedeki narenciye ithalatçıları listelendi. Her ülkenin kendi dilinde ithalatçılara yönelik ayda iki kez tanıtım e-mail ile gönderilecek. Bu kapsamda ilk etapta aralarında Almanya ve Rusya'nın da bulunduğu 10 ülkedeki ithalatçı firmalara tanıtım amaçlı e-mail gönderildi. Bu diğer ülkeler için de sürecek. Ayrıca Bayram, Yılbaşı gibi özel günlerde ithalatçılara kutlama mesajı iletilecek. İstikrarlı bir şekilde yapılacak bu çalışma ile Türk narenciye sektöründeki ihracatçı şirketler dünyanın her ülkesindeki narenciye sektör temsilcileri tarafından bilinir hale gelecek."

"www.turkishcitrus.com" internet portalının yurt içi ve dışında bilinen, tanınan bir B2B pazar yeri olacağına inandığını vurgulayan Kavak, "Türk narenciye sektörünü internet üzerinden yurt dışına tanıtmayı, sektörün marka değerini yükseltmeyi, narenciye sektörüne yurt dışına yeni pazar bulmayı, e-ticaret alanında ihracatçı şirketleri eğitmeyi ve e-ticaret yapmalarını sağlamayı hedefleyen proje kapsamındaki portal, ihracatçı firmalardan gelecek taleplere göre geliştirilebilecek" diye konuştu. (AA)

Ekleme Tarihi
22.02.2012
Ekleyen Kişi
gidatarim2


Link: Narenciye İhracatcısına E-ticaret Uygulaması




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız