Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 14 Mayıs 2024 Salı
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
 

Kar, ot ve saman fiyatlarını üçe katladı
 
 BİTLİS - Bitlis’te kar yağışı sebebiyle ot ve saman sıkıntısı baş göstermeye başladı. Son 20 yılın en çetin kışının yaşadığı Bitlis’te besiciler fiyatları üçe katlanmasına rağmen saman ve ot bulamamaktan yakınıyor.
Bitlisli besiciler normal şartlarda kilogramını 25 kuruşa aldıkları samana şimdilerde 1 TL ödüyor. Yaklaşık son 2 ay içerisinde fiyatı 3 kat artan ot ve saman cep yakarken, ilçelerde yaşanan saman ve ot sıkıntısı sebebiyle besiciler hayvanlarına yiyecek bulma konusunda çaresiz kalmış durumda.
 
Saman ve ot sıkıntısını çözmek için küçük ve büyük baş hayvanları satmak zorunda kaldığını söyleyen besici Haydar Baran, normal şartlarda bir koyun sattıklarında 4 koyunun kışlık yiyecek ihtiyacını karşılayabildiklerini söyledi. Baran, ot ve samanın son iki ay içerisinde fiyatının 3 kat artarak tavan yapmasından ve karaborsaya düşmesinden yakındı.

Bitlis’in Adilcevaz ilçesine bağlı Göldüzü köyünde besicilik yapan Nurettin Keser ise özelikle Bitlis’te aşırı şekilde yağan kardan ve Van’da yaşanan deprem felaketinden sonra yem fiyatlarında aşırı bir artış yaşandığına dikkat çekti. Buna karşılık hayvan fiyatlarının düştüğüne işaret eden Keser, yaşanan süreçten besiciler olarak mağdur oldukları belirtti.(CİHAN)

Ekleme Tarihi
22.02.2012
Ekleyen Kişi
gidatarim2


Link: Kar, ot ve saman fiyatlarını üçe katladı




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız