Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 31 Mayıs 2024 Cuma
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
İzmir Çiftçi Örgütleri Güçbirliği Platformu 

İzmir Çiftçi Örgütleri Güçbirliği Platformu Sözcüsü Kaymakçı: ''Şeker fabrikalarının özelleştirilmesi ve yabancıya satışı durdurulmalıdır. Satışlar hiç olmazsa, pancar kooperatifleri gibi tarımsal kuruluşlara yapılmalıdır'' 

İZMİR (A.A) - İzmir Çiftçi Örgütleri Güçbirliği Platformu Sözcüsü Prof. Dr. Mustafa Kaymakçı, özelleştirme kapsamında şeker fabrikalarının satışının pancar kooperatiflerine gibi tarımsal kuruluşlara yapılması gerektiğini söyledi.
 
     Kaymakçı, tarımın sorunları ve çiftçilerin beklentilerine yönelik platform üyeleriyle birlikte düzenlediği basın toplantısında, özelleştirme çalışmaları devam eden şeker fabrikalarının Türkiye'de 4.8 milyar lira iş hacmine sahip olduğunu belirterek, stratejik öneme sahip şekerin, ekonomiye doğrudan 3 milyar liralık katkı sağladığını kaydetti.
 
     Şeker fabrikalarının özelleştirme kapsamında yabancıya satışının durdurulması gerektiğini savunan Kaymakçı, ''Şeker fabrikalarının özelleştirilmesi ve yabancıya satışı durdurulmalıdır. Satışlar hiç olmazsa, pancar kooperatifleri gibi tarımsal kuruluşlara yapılmalıdır'' dedi.
 
     Bu yılın ''Dünya Kooperatifçilik Yılı'' ilan edildiğini ifade eden Kaymakçı, üretici kooperatiflerinin pazarladığı ürünlere uygulanan KDV oranlarının düşürülmesi gerektiğini söyledi. Kaymakçı, ''Özellikle kooperatiflere ve üyelerine sağlanan kredilerin faizleri düşürülmeli ve geri ödeme süresi uzatılmalı'' diye konuştu.
 
     Bademler Köyü Kooperatifi Başkanı Mehmet Sever ise Karaburun-Çeşme ve Urla bölgesinde rüzgar enerjisi üretimine yönelik çalışmalar yapıldığını, rüzgar enerjisine destek verdiklerini ancak planlanan 380 bin kilovatlık enerji için nakil hatlarının yerleşim yerleri ve tarım alanları üzerinden geçirilmesinin endişesini yaşadıklarını söyledi.
 
     Enerji çalışmaları için kamulaştırma yapıldığını ve yasaya göre acil el koyma uygulamasıyla hattın yerleşim alanlarının yakınından geçirileceğini ifade eden Sever, köylülerin nakil hatlarının yeraltından geçirilmesini istediğini söyledi.
     Toplantıya İzmir Köy-Kop Başkanı Muhittin Akbulut ile Üretici Gazetesi İmtiyaz Sahibi Tuncer Beybağa da katıldı.

Ekleme Tarihi
23.02.2012
Ekleyen Kişi
gidatarim2


Link: Şeker fabrikalarının özelleştirilmesi ve yabancıya satışı durdurulmalı




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız