Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 01 Mayıs 2024 Çarşamba
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
 

‘Çin malı süs bitkilerinde nematod bakterisi tespit edildi’

DENİZLİ (CİHAN)- Denizli Ticaret Odası (DTO) Başkanı Necdet Özer, Çin'de faaliyet gösteren Greenworld Nursery Co.Ltd. firmasının kapalı mekan süs bitkilerinde "nametod" bakterisi tespit edildiğini, bu ürünlerin Türkiye’ye ithalatına izin verilmediği bildirdi.
 
Özer, yaptığı yazılı açıklamada Pekin Büyükelçiliği Ticaret Müşavirliği'nden gelen yazıya göre bir Türk firmasının, Greenworld Nursery Co.Ltd. ile ihtilaflı olduğunu kaydetti.

DTO Başkanı Özer, Büyükelçilik Ticaret Müşavirliği’nden şu bilgilerin alındığını aktardı: “Greenworld Nursery Co.Ltd. firmasından bedeli peşin ödenmek suretiyle siparişi verilen kapalı mekan süs bitkilerinde Zirai Karantina Müdürlüğü tarafından yapılan analizlerde, ‘meloi dogyne’ isimli nematod bakterisi tespit edilmiş olup bu nedenle bahse konu ürünlerin ülkemize ithalatına izin verilmemektedir. Ticari sorunun dostane çözümü için gerek ilgili Türk firması gerekse de Pekin Ticaret Müşavirliğimiz tarafından yapılan görüşmelerde Greenworld Nursery Co.Ltd. firması, çözüme yanaşmamıştır. Ayrıca ilgili firmamız tarafından bir başka Türk firmasının da aynı Çin firmasıyla benzer bir ticari sorun yaşadığı müşavirliğimize intikal ettirilmiştir.”

NEMATOD (YUVARLAK SOLUCANLAR)

Bitki parazitleri, bitkilerin kılcal köklerinde ve kök büyüme konisinde stiletlerini doku içine batırarak bitki özsuyu emer. Nematod türüne ve yoğunluğuna bağlı olarak bitkilerde gelişme geriliği, solgunluk ve verimde azalma görülür. Endoparazit, yarıendo parazit ve ektoparazit olarak beslenirler. En zararlı grup, kök sistemine en çok zarar veren endoparazitlerdir. CİHAN

Ekleme Tarihi
25.02.2012
Ekleyen Kişi
gidatarim2


Link: ‘Çin malı süs bitkilerinde nematod bakterisi tespit edildi’




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız