Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 01 Mayıs 2024 Çarşamba
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
Mersin 7. Uluslararası Tarım Fuarı Açıldı 

Mersin 7. Uluslararası Tarım Fuarı -7'si yabancı, 150 katılımcı firmanın yer aldığı fuarda, tarım aletlerinden, süs bitkilerine kadar tarımsal anlamda her ürün yer alıyor

MERSİN (A.A) - Mersin Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) ile CNR Holding'in ortaklaşa düzenlediği ''Mersin 7. Uluslararası Tarım Fuarı açıldı.

     Yenişehir Fuar Merkezinde açılan fuarda, 7'si yabancı, 150 katılımcı ile 9 bin metrekare kapalı, 2 bin metrekare açık alanda gerçekleştirilen fuar, 4 Mart'a kadar gezilebilecek.

     Vali Hasan Basri Güzeloğlu, açılıştaki konuşmasında, Mersin'in dünya kenti olma yolunda emin adımlarla ilerlediğini, tarımsal üretim açısından da kentin adeta üretim cenneti olduğunu söyledi.

     Fuar sayesinde kentte büyük bir buluşmanın gerçekleştirildiğine işaret eden Güzeloğlu, ''Geride bıraktığımız 6 yılda fuarcılık anlamında çok büyük aşamalar kaydettik. Ama bunlar bizim için yeterli olmamalı. Çünkü Mersin, büyüyen ve gelişen Türkiye'ye büyük bir katkı sağlayan özelliğe sahip'' dedi.

     El birliği içerisinde kentteki etkinliklerin daha da büyütülmesini isteyen Güzeloğlu, şunları kaydetti:

     ''Bu fuarın uluslararası anlamda daha yoğun geçmesi için çabalamalıyız. Kentimiz 2013, ülkemizin ise 2023 hedefleri doğrultusunda neler yapabileceğimizin bilinci ve gayreti içerisindeyiz. Kentin tarım anlamındaki hedeflerini tutturabilmek için çeşitli çalışmalar yaptık. Bu çalışmalar sadece üretim ile sınırlı değil, aynı zamanda pazarlama sürecini de kapsıyor. Fuar da işte tam bu noktada önemli bir görev üstleniyor.''

     En temel ihtiyaç olan beslenme için tarımın vazgeçilmez değerlerden birisi olduğunu anlatan Güzeloğlu, ''Tarımda marka değerini yükselten yerler, her zaman bir adım öne gidecektir ve önümüzdeki süreçte bunun önemi daha açık bir şekilde görülecektir. Bu yüzden kentimizdeki tarımsal faaliyetleri geliştirmek en büyük arzumuz ve gayretimiz'' diye konuştu.

    
     -Diğer konuşmacılar-
    
     MTSO Başkanı Şerafettin Aşut ise fuara İspanya, Kanada, Fransa, Çin ve Hollanda'dan direkt katılımların olduğunu, İran temasları neticesinde ise, İran-Tebriz alım heyetini Mersin'de misafir edebilme imkanı yakaladıklarını vurguladı.

     Özellikle, Kuzey Afrika ve Orta Doğu'daki sıkıntılı olaylardan dolayı, bu bölgelerdeki fuarların uzun süre yapılamayacağının dile getirildiğini hatırlatan Aşut, ''Bu anlamda, kriz döneminde bile fuarlarını iptal etmeyen Mersin, fuarlarında devamlılık sağlayarak, fuarcılık konusunda yükselen bir sürece girmiş ve bu alanda bir prestij yakalamıştır'' dedi.

     Mersin'in meyve üretiminde Türkiye'de ilk sıralarda kendine yer bulduğunu aktaran Aşut, şöyle devam etti:

     ''Mersin tarımda katma değeri yakalayabilen bir kenttir. Mersin'deki meyve üretiminin yüzde 51'ini narenciye oluştururken, Türkiye'nin narenciye üretiminin üçte biri Mersin'de gerçekleşmektedir. Tarım sektöründe çalışanlar toplam istihdamın yüzde 58'ini oluşturmaktadır. Yani, Mersin, ekmeğini tarımdan kazanmaktadır.''

     CNR Holding Ceo'su Sedat Altuğ da, Mersin'i Akdeniz'in lider kenti olarak gördüklerine işaret ederek, bu yüzden Mersin'den Anadolu'ya açılmaya başladıklarını kaydetti.

     Konuşmalarının ardından, açılış kurdelesini kesen kent protokolü, daha sonra tarım aletlerinden, süs bitkilerine kadar tarımsal anlamda her ürünün yer aldığı stantları gezerek, ilgililerden bilgi aldı.

Ekleme Tarihi
01.03.2012
Ekleyen Kişi
şahin yaylacı

Etiketler: Mersin 7. Uluslararası Tarım Fuarı, süs bitkileri, tarım, meyve, sebze, mekanizasyon
Link: Mersin 7. Uluslararası Tarım Fuarı Açıldı




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız