Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 01 Mayıs 2024 Çarşamba
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
 

Artvinde’de endemik bitkiler kurtarıldı

Artvin'de, 24 Şubat'ta su tutulmaya başlanan Deriner Baraj'nın altında kalıp yok olma tehlikesi bulunan 18 endemik bitki türüne ait toplam 400 fert sökülerek, seraya nakledildi


Artvin'de, 24 Şubat'ta su tutulmaya başlanan Deriner Barajı'nın altında kalıp yok olma tehlikesi bulunan 18 endemik bitki türüne ait toplam 400 fert sökülerek, seraya nakledildi.

Artvin Çoruh Üniversitesi (AÇÜ) Orman Fakültesi ile Çölleşme ve Erozyonla Mücadele Genel Müdürlüğünce, Deriner Barajı havzasında su altında kalıp yok olacak türlerin kurtarılması amacıyla yürütülen ''Çoruh Vadisi Deriner Barajı Su Aynası Altında Kalacak Alanın Endemik ve Endemik Olmayan Nadir Bitkilerinin Korunması'' projesinin ilk ayağı tamamlandı.

Artvin Çoruh Üniversitesi Orman Fakültesi Orman Mühendisliği Bölümü Orman Botaniği Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Özgür Eminağaoğlu, Artvin'in florasının önemli bir kısmının 2 milli park, 3 tabiatı koruma alanı ve bir tabiat parkı ile koruma altında olduğunu, il genelinde 4 önemli bitki alanı ve bir biyosfer rezerv alanı bulunduğunu anlattı.

Doç. Dr. Özgür Eminağaoğlu, sökülen ve saksılarla seraya yerleştirilen bitkilerin bir süre sonra toprak ve iklim benzerliğinden dolayı transfer alanı olarak önerilen Salkımlı köyüne dikileceğini, 3 yıl içerisinde bu fertlerden yetiştirilecek yeni türlerin uygun bir alana nakledileceğini kaydetti. 
 
 
 
 
 
 
 

Ekleme Tarihi
02.03.2012
Ekleyen Kişi
şahin yaylacı

Etiketler: artvin, endemik, bitki, deriner barajı
Link: Artvinde’de endemik bitkiler kurtarıldı




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız