Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 01 Mayıs 2024 Çarşamba
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
Gülbirlik, Gül Sandıklarına Talip  Gülbirlik, Gül Sandıklarına Talip   

Gülbirlik, Gül Sandıklarına Talip 

Gül Gülyağı ve Yağlı Tohumlar Tarım Satış Kooperatifleri Birliği (GÜLBİRLİK) Genel Müdürü Hasan Çelik, Isparta Belediyesi Ahşap Ağaç Oymacılığı Atölyesi'nde gül motifleri işlenerek üretilen gül sandıklarına talip olduklarını söyledi.

Çelik, yapılan çalışmaları yerinde görmek için ahşap ağaç oymacılığı atölyesini gezerek bilgi aldı. Türkiye'nin gül bahçesi Isparta'nın tanıtımı için yapılan çalışmalara destek verdiklerini belirten Çelik, atölyede yapılan gül sandıklarından etkilediğini ifade etti. Çelik, gül sandıklarının pazarlanması için ne gerekiyorsa yapmaya hazır olduklarını dile getirdi.

Mağazalarına uygun konseptleri Isparta ve Türkiye genelinde satışa sunabileceklerini belirten Çelik, "Bu ürünleri Türkiye geneline yaymak, hatta talep alınırsa yurt dışına da satmak isteriz" dedi.

Gülün bugüne kadar edebiyatın her safhasında işlendiğine dikkati çeken Çelik, "Gül, eğer bir ilin, bölgenin hatta bir coğrafyanın sembolü olacaksa mutlaka sanat ve kültür kapsamında, hayatın her alanında olması gerekir. Bu çalışma daha önce Isparta'da yoktu. Burada gördük ki, iğneyle kuyu kazılıyor, mükemmel bir çalışma ortamı ve beklenmedik sanat harikaları çıkartılmış" diye konuştu.

Çelik, atölyede yürütülen çalışmaların Isparta için gülün kalıcılığını sağlamak adına önemli bir faaliyet olduğunu söyledi.

Isparta Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın ise Türk kültüründe önemli bir yer tutan el sanatlarının yaşatılması için tamamı gül motifleri ile ahşap el oymacılığından oluşan ürünlerin büyük beğeni topladığını ifade etti.

- Isparta- (AA)

Ekleme Tarihi
04.03.2012
Ekleyen Kişi
şahin yaylacı

Etiketler: gülbirlik, gül, motif, sandık
Link: Gülbirlik, Gül Sandıklarına Talip




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız