Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 01 Mayıs 2024 Çarşamba
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
Karamanlı bayan çiftçiler il finalinde yarışacak 

Karamanlı bayan çiftçiler il finalinde yarışacak

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı'nca bu yıl 9'ncusu düzenlenecek 'Kadın Çiftçiler Yarışıyor Bilgi ve Proje Yarışması'nın Karaman il finali, 15 Mart’ta İl Sağlık Müdürlüğü toplantı salonunda yapılacak.


Karaman İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü İsmail Uluad, tarımın Türkiye için önemli ve vazgeçilmez bir sektör, kadınların da bu sektörün vazgeçilmez unsuru olduğunu belirterek, verilen eğitimlerin sonuçlarını görmek ve değişik şekillerde desteklemek için yarışmalar düzenlendiğini kaydetti. Uluad, "Tarımsal konularda kadın çiftçilerimizin performanslarını değerlendirmek, kendilerine olan güven duygularını geliştirmek, birbirleriyle kaynaşmalarını sağlamak ve girişimcilik ruhunu artırmak amacıyla bu yarışma önemli. Ülkemizde büyük çoğunluğu küçük işletmelerden oluşan aile tarımında erkeğin en büyük destekçisi kadınlardır. Kadınlarımız tarlada, bağda, bahçede, ahırda, ağılda her yerde çalışmaktadır. Bitkisel ve hayvansal üretimin iş gücünü sağlayan kadın bunların yanı sıra çocuğunu büyütmektedir. Ev işlerini yapmakta, ailenin beslenmesinde de en büyük görevi üstlenmektedir. Kadınlarımızın Türkiye ekonomisine katkıları çok büyük, hakları ödenmez. Kısaca kadın, tarlada üreten, evini yöneten, ailesini besleyendir." dedi.

Kadın Çiftçiler Yarışıyor Bilgi ve Proje Yarışması'nın Karaman il finali 15 Mart saat 14.00‘te İl Sağlık Müdürlüğü toplantı salonunda yapılacak.(CİHAN)

Ekleme Tarihi
05.03.2012
Ekleyen Kişi
şahin yaylacı

Etiketler: Karamanlı bayan çiftçiler il finalinde yarışacak
Link: Karamanlı bayan çiftçiler il finalinde yarışacak




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız