Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 01 Mayıs 2024 Çarşamba
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
İstiridye mantarına ilgi arttı, kültür mantarını zor günler bekliyor 

İstiridye mantarına ilgi arttı, kültür mantarını zor günler bekliyor

ANTALYA (CİHAN)- Manavgat'ta kültür mantarının kilosu 4, istiridye mantarının kilosu ise 15 liradan alıcı buluyor. İlçede yaşayan yerleşik yabancılar, fiyatı pahalı olmasına rağmen istiridye mantarını tercih ediyor.


        Manavgat'a kültür mantarı Korkuteli'nden, istiridye mantarı ise Denizli'den geliyor. İlçede haftalık bin 600 kilogram kültür mantarı, bin 500 kilogram istiridye mantarı satılıyor. Kültür mantarı satıcısı Mehmet Ali Yıldız, son bir yıl içinde bölgede istiridye mantarına ilginin arttığını söyledi. İstiridye mantarının Manavgat'ta kilosunun 15 liradan alıcı bulduğunu belirten Yıldız, 3 ay içinde satışların kültür mantarını geçtiğini kaydetti.

        Yerleşik yabancılar ve turistlerin istiridye mantarını tercih ettiklerini belirten Yıldız, internet üzerinden tanımların da istiridye mantarına ilgiyi artırdığını kaydetti. Yıldız, "Semt pazarı satışlarında istiridye mantarı kültür mantarı ile yarışıyor. İstiridye mantarını kilosunu 15 liradan satıyoruz. Kültür mantarının kilosu ise 4 lira. İstiridye mantarının kilosu kültür mantarına göre pahalı olsa da çok tercih ediliyor. Özellikle yerleşik yabancılar çok tercih ediyor. Tadını çok lezzetli bulduklarını belirtiyor." diye konuştu.

        Kültür ve istiridye mantarı yetiştirme uzmanı ziraat mühendisi Zeynep Olcabay, son yıllarda istiridye mantarının popüler olmaya başladığını söyledi. Kültür mantarı yetiştiricilerinin yavaş yavaş istiridye mantarı yetiştiriciliğine doğru kaymaya başladığını belirten Olcabay, lezzetli olması ve daha çok kazandırmasının bu durumda etkili olduğunu kaydetti.

Yurt genelinde üretilen yıllık 42 bin ton kültür mantarının yüzde 70'i Antalya'nın Korkuteli ilçesinde yetiştiriliyor. Korkuteli yıllık 27 bin ton kültür mantarı üretiyor. Korkuteli Kültür Mantarı Üretici Birliği verilere göre 21 bin nüfuslu ilçede 3 bin kişi geçimini evinin bodrum katlarında kültür mantarı yetiştirerek sağlıyor. İlçeye kültür mantarından yıllık ortalama 70 milyon lira giriyor.
CİHAN

Ekleme Tarihi
06.03.2012
Ekleyen Kişi
gidatarim2

Etiketler: İstiridye mantarına ilgi arttı, kültür mantarını zor günler bekliyor
Link: İstiridye mantarına ilgi arttı, kültür mantarını zor günler bekliyor




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız